Sunday 6 March 2022

1981–1984 • Cirkus Safari


Saksalais-ruotsalainen Cirkus Safari vieraili Suomessa ainakin 1981, 1982 ja 1984. Vuodesta 1983 en löytänyt minkäänlaista vahvistusta. Kaksi saksalaista sirkusperhettä urakoi lähes kaikki ohjelmanumerot: nuorallatanssijatar, roomalaiset renkaat, kasakkaratsastus, veitsenheitto, tulennielijä, siperialainen husky ja hevoset ja ponit.
Toimittaja Osmo Jokinen kirjoitti Hesarissa 18.8.1984 näin:
Hyviä ohjelmanumeroita sisältyy myös Cirkus Safarin näytökseen, jossa kaksi saksalaista sirkusperhettä urakoi ohjelmanumeron toisensa jälkeen. Yleisöä arvostavasti esiintymisasut vaihtuvat välillä, vaikka miehet joutuvat turvautumaan jopa pyhäpukuunsa, siihen mustaan, tiedättehän.
Taso säilyy nuorallatanssijattaresta ja "roomalaisten renkaiden" voimisteluakrobatiasta kasakkatemppuihin ratsailla ja villinlännen veitsenheittoon.
Sirkusperheiden nuoresta polvesta on myös kehittymässä hyviä esiintyjiä. Näytös päättyy tulennielijän tarkkuutta ja rohkeutta vaativaan, näyttävään suoritukseen.
Siperialainen husky sekä monet hevos- ja poninumerot oikeuttaisivat Cirkus Safaria mainostamaan itseään perustellusti eläinsirkukseksi.

Sirkus Finstarin Sven Berglund osti syksyllä vuonna 1984 neljä ponia ruotsalais-saksalaisesta Sirkus Safarista. Suurin valkoinen oli nimeltään Iisa, pienempi valkoinen Lisa ja musta Mora. Tästä kuvasta 1985 puuttuu vielä ruskea Medy.

Tämä Circus Safari Casselly ei ilmeisesti liity mitenkään tuohon yllä kerrottuun Cirkus Safariin. Edit Kleinbart kertoo kirjassaan Ballerina hevosen selässä, että Suomessa vieraili vuonna 1975 Circus Safari Casselly. Onkohan tämä kuvattu juuri silloin?


.

No comments: