Friday 17 December 2021

2021 • Tampereen Joulutori • Tampere Christmas Market

Nyt jo perinteeksi muodostunut Tampereen Joulutori tuntuu vain paranevan vuosi vuodelta. Sieltä löytyy katseltavaa ja osteltavaa joka makuun 22.12. asti joka päivä klo 11–19. Jo vuodesta 2008 Keskustorilla järjestetty Tampereen Joulutori on tunnelmallinen ja perinteinen tapahtuma, jossa hyvät asiat säilyivät ja josta löytää aina jotain uutta. Joulutoriin kuuluu olennaisesti jokapäiväinen ja monipuolinen ohjelma. Kuorot, lapsiryhmät, harrastajat ja tähti-artistit tuottavat tänäkin vuonna elämyksiä, joita muistellaan pitkään!  


Yksi tämän vuoden tähdistä viime sunnuntaina oli Riesa-Pelle, oikealta nimeltään Kaisa Kallioluoma. Riesa-Pelle hahmo syntyi Lahden käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksen Sirkustaiteen linjan lopputyönä vuonna 1998. Siitä lähtien Kaisa on työskennellyt päätoimisena pellenä. Vauhdikkaat ohjelmanumerot sisältävät perinteisen ”pelleilyn” lisäksi koomisia taikatemppuja, jonglöörausta sekä yksipyöräisellä polkupyörällä tasapainoilua jne jne. Yleisöä oli tungokseen asti ja varsinkin lapset elivät täysillä mukana.


Sunnuntain toinen mielenkiintoinen tähti oli Imatralla 1997 syntynyt taikuri ja mentalisti Kristian Backman, jota elämä on kuljettanut nykyään pk-seudulle. Kristian on pyörittänyt vuodesta 2012 omaa nimeään kantavaa YouTube-kanavaa, jonka sisältö pohjautuu taikuuteen. Kristian on palkittu vuonna 2014 pohjoismaiden suurimmassa YouTube-tapahtumassa Tubeconissa yleisöäänestyksellä vuoden tulokkaaksi. Vuonna 2017 Kristian saavutti lähitaikuuden SM-kisoissa toisen sijan. Palkintolista on pitkä. Joulutorin yleisöä oli mukava seurata. Kristian piti hyvin katsojat hallinnassaan. Onneksi sääkin suosi esityksiä.

Niin, ja olihan siellä joulutorilla yksi nuorallatanssijakin, tai oikeastaan nuoralla polkupyöräilevä Joulupukki. Ja lujaa pyöräilikin, edestakaisin.



.

No comments: