Friday 3 December 2021

2021 • Soilu Joulushow • Soilu Christmas Show


Sorry vaan! Tässä oli blogi-jutuissa taukoa reilun kuukauden verran, mutta lupaan parantaa tapani pikkuhiljaa. Sorin Sirkuksen sädehtivä Joulushow Soilu pakottaa heti kirjoittamaan. Jälleen tänä vuonna se oli loistava. Se piti katsoa jo viime vuonnakin, mutta Korona pandemia muutti kaiken. Siitä viimevuotisesta ohjelmasta on palasia tässä showssa, mutta paljon on uuttakin.


Soilu esitetään pitkällä suorakaiteen muotoisella näyttämöllä vastakkain olevien katsomoiden välissä. Heti paikalleni istuessa jäin suu auki katsomaan katosta satavia valopilkkuja. Se oli kuin lumisade. Hieno tunnelma. 


Soilu vie katsojat talvisiin tunnelmiin ja jännittäviin tilanteisiin kesyttömän ja arvaamattoman luonnon armoille. Erämaahan eksynyt retkikunta tempautuu yllättäen seikkailuun, joka pakottaa kysymään mikä on totta ja mikä vanhaa kansantarua? Soilu on koko perheelle suunnattu esitys, joka johdattaa katsojat tarunhohtoiseen talven maailmaan. Esiintyjät ovat Sorin Sirkuksen esiintyvät-ryhmän nuoret, joista monet ovat kohta jo valmiita isommillekin areenoille.


Esityksen luojat ovat osin monelle jo tuttuja tekijöitä:
Kuvassa ylärivi vasemmalta: Lari Palander, Marjo Terästö (tanssikoreografia), Eero Auvinen (valot ja projisointi), Taina Kopra (käsikirjoitus ja ohjaus), Benjamin Danemann.
Alarivi vasemmalta: Joona Kukkola (musiikki), Kitte Klemettilä (puvustus), Malla Tallgren (kampaukset), Jouni Kivimäki (sirkustekniikka), Jonna Kivimäki (maskeeraus).
Oskari Löytönen on kai lavastanyt itsensä johonkin tuonne taustalle.


Mitä tarkoittaa sana Soilu? Lönnrotin sanakirjassa (1880) yhdistetään sana soile sanaan soilu, joka tarkoittaa ’revontulten loimua’. Sanakirjassa ovat myös verbit soilua ja soilehtia merkityksessä ’keinuvaa, lipuvaa tai välkkyvää liikehdintää’. Kuvaa siis hyvin tätä showta.


Käykää nauttimassa Soilusta. Se kannattaa. Villiä menoa ja vaarallisiakin tilanteita. Monta esitystä on vielä jäljellä, ainakin 9.1.2022 asti.






.


No comments: