Wednesday 28 April 2021

Valko-Venäjän Valtion Sirkus Minskissä • Belarus State Circus in Minsk.


Tällä hetkellä Valko-Venäjällä toimii kaksi valtion sirkusta: toinen Minskissä ja toinen Gomelissa eli Homelissa reilu 300 km pääkaupungista. Nämä kuvat ovat Minskistä. Valko-Venäjän sirkustaide juontaa juurensa 1800-luvun lopulle. Mutta ennen sitä maassa oli paljon eurooppalaisia ​​sirkuksia ja taiteilijaryhmiä. 
Ensimmäinen Valko-Venäjän kiinteä sirkusrakennus avattiin Minskissä 16.11.1884. Nikitin-veljesten 800-paikkainen sirkus tehtiin puusta. Nykyinen Minskin sirkusrakennus valmistui 1958. Avajaiset pidettiin 11. helmikuuta 1959, joka on nyt merkitty nykyajan Valko-Venäjän sirkuksen viralliseksi syntymäpäiväksi. Se pystytettiin alkuperäisen puurakennuksen tilalle, joka oli vuodelta 1930. Siihen mahtui silloin 1 200 katsojaa. Suuren isänmaallisen sodan aikana sirkus tuhoutui, mutta se rakennettiin uudelleen samalle paikalle vuonna 1946.


Tässä nykyisessä Minskin sirkuksessa on neljä perusareenaa, harjoitusalue, balettihuone ja uima-allas. Rakennukseen kuuluvat myös suuret ja mukavat eläinhäkit ja eläinlääkäriasema. Suurella areenalla on parkettitanssilattia, valoshow-areena ja kumiareena, jossa kouluttajat voivat työskennellä eläinten kanssa. Ylimmässä kerroksessa on Valko-Venäjän valtion sirkuksen historiaa esittelevä museo. Sirkuksessa on 1667 paikkaa. 


.

No comments: