Tuesday 6 October 2020

Pekka Maukonen • Sirkuksen moniosaaja • Multi-skilled circus expert



Näitä sirkuksen monitoimiosaajia löytyy Suomesta onneksi muutama. Pekka Maukonen on yksi heistä. Värikäs, räiskyvä ja äänekäs tyyppi. Ensimmäinen esiintyminen taisi olla Kylli-tädin satutunnilla televisiossa 1960. Musiikki on ollut lähellä sydäntä läpi elämän. Pekka hallitsee varsinkin lyömäsoittimet, rummut, kitaran ja laulun. Monet teatteriroolit ovat tehneet näyttämötyönkin tutuksi. 



Sirkus Finlandian palveluksessa Pekka oli 12 kesäkiertuetta 1978 alkaen. Hän käytti taiteilijanimeä Pekka Aaretti. Ammattinimikkeitä olivat: muusikko, juontaja, klovni, telttamies ja rekkakuski eli niinkuin tuohon aikaan oli normaalia eli jokainen sirkuksessa ja tivolissa teki kaikkea tilanteen mukaan ja kelloon katsomatta. Kiertueiden välissä Pekka Maukonen ehti hakea lisää kokemuksia ulkomailta asti. Vuonna 1982 Pekka käytti klovnina taiteilijanimeä Speedy Slowfox englantilaisen Circus Robert Bros. Bonanzan maneesilla. Kolme talvikautta 1982–85 hän oli italialaisen CIrco Liane e Rinaldo Orfein klovnina nimellä Cicciobello. Seuraavan talven hän oli samalla taiteilijanimellä kreikkalaisen Circus Colosseon ja Circus Harlemin palveluksessa. Cicciobello viihdytti italialaisia Circo Cesare Tognin yleisöä 1987–88 3-maneesisessa ja 6-mastoisessa teltassa. Seuraavat pari talvea kului Bulgariassa, jossa myös Sirkus Finlandia oli kiertueella. Vuosina 1992–95 Maukonen toimi Klovni MauMau-nimellä ja markkinointipäällikkönä Tivoli Sariolassa. Noihin vuosiin sisältyy myös työskentely Sirkus FunFunissa 1994.


Vasemmalta italialaisen sirkuksen omistaja Liana Orfei, keskellä Paavi Johannes Paavali II (Giovanni Paolo II), taustalla muita pitempi klovni Cicciobello (Pekka Maukonen) tammikuussa 1984 Vatikaanin Suuressa Vastaanottosalissa. 


Eikä tässä vielä kaikki. Pekka Maukonen on vuodesta 1984 alkaen tehnyt satoja mainosspikkejä paikallisradioille ja MTV:lle. Italiassa ja Kreikassa tuli tehtyä myös useita TV- ja mainoskuvauksia. Mikäs on tehdessä kun kielitaitoakin on vaikka muille jakaa. Mutta miten ihmessä ihminen ehtii ja jaksaa tehdä näin paljon. Paitsi jos työstään tykkää. . .


Henkilökuntaa Sirkus Finlandian ohjelmalehdessä 1979.



Pysyy se pensselikin Pekan kädessä kun logoja suunnitellaan.





.

No comments: