Friday 21 September 2018

Aimo Leikas • Giljotiini • Guillotine


Aimo Leikaksen kerrotaan joskus lausuneen: "Tämä homma on vähän niin kuin autolla ajoa. Jos on huolimaton, ajaa metsään. Sama pätee tässä. Erona vain, että tässä saa kuulan kalloonsa". Ja näin tapahtui. Leikas menehtyi 29-vuotiaana Hartolassa 3.9.1976 esiintymisessään tapahtuneessa onnettomuudessa. Venäläistä rulettia esittäessä aseessa olikin oikea patruuna eikä räkäpää.


Henkeäsalpaavalta näytti myös hänen giljotiini-numeronsa. Avustajana toimi taikuri Almico eli Olavi Romppainen. Leikaksen pää ja kädet lukittiin giljotiinin reikiin. Avustaja painoi nappia ja 13 sekunnin päästä valtava terä putosi alas. Tapahtuman edessä oli sermi muutaman sekunnin ajan. Kun se vedettiin pois, Leikaksen pää lepäsi edessä olleella lautasella. Katsomosta kuului kirkaisu.


Mikkelin Teatterissa on 29.9.2018 Haukivuoren Houdinin ensi-ilta. Esityksiä on ensi vuoden tammikuulle asti. Näytelmä kertoo Aimo Leikaksen elämäntarinan taikurina, fakiirina, kahlekuninkaana, hypnotisoijana ja akrobaattina. Jo 13.9. lähtien on Mikkelin Teatterissa Aimo Leikaksen kotimuseon kokoelmista koottu ainutlaatuinen näyttely.



.

No comments: