Wednesday 5 September 2018

2018 • Sirkusmuistot talteen • Save your circus memories

Uutisrinki Sorin Sirkuksessa.

Sirkusfoorumi kokosi jälleen kentän toimijat keskustelemaan yhteisistä ajankohtaisista kysymyksistä. Edellisestä kerrasta on jo kaksi vuotta. Foorumi kokoontui nyt Tamperella 2.–3.9. ja sen kutsuivat koolle Sirkuksen tiedotuskeskus yhdessä Sorin Sirkuksen, Suomen Nuorisosirkusliiton, Sirkus Finlandian ja sirkustietäjä Markku Aulangon kanssa.

Uutisrinki kokoontui ensimmäisenä päivänä Sorin Sirkukselle. Tutustuimme toisiimme ja kerroimme viimeisimmät sirkusalan uutiset. Tilaisuuden jälkeen joukko siirtyi Tampereen Eteläpuistoon katsomaan Sirkus Finlandian näytöstä.

Maanantaina kokoonnuimme Markku Aulangon sirkusarkistossa ja saimme opastusta siitä, miten taiteilijat voivat itse tallentaa omia arkistojaan. Keskustelimme myös ajankohtaisista sirkuksen muistijälkiä kokoavista projekteista, kuten Suomen Kirjallisuuden seuran arkiston sirkusaiheisesta muistitietokeruusta.

Voimme vaikuttaa itsekin siihen, että tämän ajan sirkuksesta syntyy kiinnostavia aineistoja, joiden avulla sirkuksen historiaa myöhemmin kirjoitetaan, mm. osallistumalla  sirkusvideoiden keruuseen, kirjoittamalla muistojamme sirkusammatin harjoittamisesta ja huolehtimalla esitysvideoiden ja valokuvien tallentamisesta kestävästi. Sirkusfoorumissa saimme tähän vinkkejä ajankohtaisten kuulumisten vaihtamisen lisäksi. Mukava tapaaminen. Odotan jo seuraavaa.

Markku Aulanko esitteli sirkusarkistoaan.



.

No comments: