Thursday, 12 October 2017

2017 Varekai Helsingissä • Varekai in Helsinki


Sanovat Varekain hurmanneen maailmalla jo melkein kymmenen miljoonaa katsojaa. En kai ole ensimmäinen joka pettyi siihen? Artistit olivat maailman huippuluokkaa, puvustus oli silmää hivelevää ja musiikki huusi täysillä niinkuin nykyään kuulemma pitääkin, mutta minä jäin kaipaamaan sitä tarinaa, jota voisi seurata. Mielestäni tämä olisi voinut ihan hyvin olla klassinen sirkusnäytös ilman juontajaa ohjelmanumeroiden välissä. Ne numerot olivat kuitenkin todella loistavia. Erityisesti mieleeni jäi baton twirling -tikkuja pyörittelevä artisti. Ehkä näillä esiintyjillä oli joku nimikin? Montaa kuvaa en ehtinyt tilaisuudessa ottaa, ennenkuin kuuluttaja kielsi kaiken kuvaamisen.


Ennen näytöksen alkua tämä pariskunta viihdytti yleisöä hauskasti. Jäähalli ei ole kaikista parhain paikka tällaiselle esitykselle, mutta Hartwall-areena oli tupaten täynnä. Juotavaa ja syötävää oli myynnissä yllin kyllin, mutta ohjelmalehtiä ja muuta sirkusrihkamaa ei näkynyt missään. Joku muisto olisi ollut mukavaa ostaa lähtiessä. Kaikesta huolimatta, olihan tämä elämys. Käyn kyllä katsomassa seuraavankin kerran Cirque du Soleilia,


20 katutaitelijan vuonna 1984 perustama Cirque du Soleil on Kanadan Québecista lähtöisin oleva, viihdettä tarjoileva organisaatio, jolla on 4 000 työntekijää, mukaan lukien 1 300 esiintyjää yli 50 eri maasta. Cirque du Soleil on viihdyttänyt yli 160 miljoonaa katsojaa yli 400 kaupungissa yli 60 maassa kaikilla mantereilla. Varekain ensi-ilta oli vuonna 2002 Montrealissa. Vuonna 2014 show’sta luotiin uusi areenoiden formaattiin sopiva kiertue.


Hän on yksi päätähdistä, kahjo taivaanrannan maalari, hullu tutkija ja sekopää keksijä. Ihan hyvä tyyppi. Siviili- tai taiteilijanimeä en löytänyt mistään.


.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: