Friday, 6 October 2017

2017 Sirkusmessu • Church service in the circus


Jokavuotiseksi perinteeksi on muodostunut Sirkusmessu Sirkus Finlandian teltassa Helsingin Kaisaniemessä. Tänä vuonna se pidetään ensi sunnuntaina 8.10. klo 10. Jumalanpalveluksen suorittavat Kai Sadinmaa ja Outi Hänninen. Kirkkoväkeä on kertynyt joka vuosi enemmän ja enemmän. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yleisössä on tavallisia helsinkiläisiä ja sirkuksen työntekijöitä. Finlandiassa on tänä vuonna töissä 18 eri kansallisuutta. Tässä joukossa on paljon muitakin kuin evankelis-luterilaiseen kirkkokuntaan kuuluvia. Eikö siis voitaisi pitää ekumeenistä messua, jossa olisi useampia eri kirkkoja mukana? Vai meneekö se sirkukseksi?


Ja meneehän se lopuksi sirkukseksi, kun kirkkoväkeä viihdyttää sunnuntaina myös Circus Helsingin akrobatiaryhmä. Circus Helsinki on aatteellinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 2001. Oppilaita on tänä vuonna 970. Koulun toimistossa työskentelee neljä päätoimista työntekijää sekä yksi osa-aikaisessa työsuhteessa oleva työntekijä. Tuntiopettajia on 28. Koululla on 700 neliön harjoitustilat ja 300 neliön toimisto-, sosiaali- ja varastotilat Helsingin Suvilahdessa. Ei siis mikään pikkusirkus.

Messussa nähdään myös Tanssiryhmä Unelmapantterit, Klovni Sebastian, Katrillin keppihevoset ja Vihdin maahanmuuttajanuoret.

Kommentit:

Hetki meni ennen kuin muistin, että onhan meillä järjestetty lähes ekumeeninen tapahtuma Kai Sadinmaan johdolla. http://sirkusteltta.blogspot.fi/2011/10/sirkusjumalanpalvelus.html Näitä palveluksia olen järjestänyt pakana jo vuosia.
Kalle

No niinpäs olikin, kuusi vuotta sitten.
Kari


.

1 comment:

  1. Hetki meni ennen kuin muistin, että onhan meillä järjestetty lähes ekumeeninen tapahtuma Kai Sadinmaan johdolla. http://sirkusteltta.blogspot.fi/2011/10/sirkusjumalanpalvelus.html Näitä palveluksia olen järjestänyt pakana jo vuosia.

    Kalle

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: