Thursday, 14 September 2017

2017 Kangasalla uusi sirkuskenttä • New circus ground in Kangasala


Hatun nosto Kangasalle! Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hanna Laine vihki 11.9.2017 käyttöön uuden Pikkolan tapahtumakentän. Lyhyt juhlallisuus suoritettiin Sirkus Finlandian teltassa ennen näytöksen alkua. Kuvissa puheenjohtajan vieressä sirkuksen seremoniamestari Sebastian. Takana näkyy myös maneesimestari Heikki Leppävuori.


Kenttä todettiin toimivaksi ja hyväksi. Saatiin vettä ja sähköä ja aurinko paistoi kuin tilauksesta. Kaikki sirkuskaravaanin autot eivät kuitenkaan kentälle mahtuneet. Muutama piti jättää kauemmaksi. Asiakkaiden pysäköintipaikat tuntuivat olevan myös tiukalla. Vanha kenttä oli hyvä myös. Se oli isompi kuin tämä uusi. Nyt sille paikalle rakennetaan uutta ammattioppilaitosta. Uusi kenttä on saman tien varressa kivenheiton päässä vanhasta.

Pikkolan vanhalla kentällä viime vuonna oli tilaa vaikka kahdelle sirkukselle.

Kuntien suhtautuminen sirkusvierailuihin on nykyään aivan toista kuin joskus 50 vuotta sitten. Ilmapiiri on hyvin myönteinen. Onhan sirkustaide yksi harvoista elävistä viihdemuodoista, josta isovanhemmat ja lastenlapset voivat nauttia yhdessä. Jopa useat kunnat antavat kentän käyttöön veloituksetta. Useimmiten kenttävuokraan sisältyy vesi. Useilla sirkuksilla sähkö syntyy tarvittaessa omasta takaa. Joskus se otetaan sähköyhtiöltä. Vessa-tilanne on myös kovin kirjavaa suomalaisilla sirkuksilla, vaikka se on hyvin tärkeä asia perheyleisölle.


-

No comments: