Friday 25 May 2012

Klovni Valtteri


Klovni Valtteri on oikealta nimeltään Heikki Leppävuori. Valtteri on kuin kotonaan niin klassisessa kuin uudessakin sirkuksessa. Rutkasti kokemusta on kertynyt myös teatterissa näyttelijänä ja sirkuskerhoissa opettajana. Monipuolisen artistin varsinainen sirkusura käynnistyi 1986 Sirkus Finlandia Juniorissa, jossa hän toimi paussiklovnina tanskalaisen Bobonin kanssa. Tänään he ovat jälleen samassa ohjelmassa Sirkus Finlandiassa, tosin Bobonin nimi on nykyään Bonbon. Useita vuosia Valtterilla on mennyt myös Hurjaruuthin Talvisirkuksessa ja eri huvipuistoissa.

Valtteri on hauska ja melkein hurja. Hänet tunnistaa valkoisesta pyöräilykypärästä, sillä hänen mielipuuhiinsa kuuluu yksipyöräisellä taiteileminen. Hänen bravuureitaan ovat jonglööraus ja taikatemput. Ne sujuvat miten sattuvat, kuten klovnilta saattaa odottaa. Esitysten huumori perustuukin onnistumisen ja epäonnistumisen vuorotteluun sekä esiintyjän ja yleisön väliseen vuorovaikutukseen. Valtterilla on vahva voimistelutausta ja hän on opiskellut mm. Kööpenhaminan Comedia Schoolissa. Klovnerian lisäksi Valtteri hallitsee vatsastapuhumisen ja nuorallakävelyn.

Alakuva on vuodelta 1988. Valtteri siinä jututtaa Heidi Jernströmiä, joka valmistautuu riippumaan hiuksistaan teltan kupolista. Valtteri on kaikki vuodet ollut uskollinen hahmonsa ulkoasulle. Näköjään sukat hän on sentään vaihtanut tänä vuonna.


No comments: