Tuesday 16 August 2011

Viheltäjä Sean Lomax



Ensimmäisen kerran näin hänet televisiossa Cirque du Soleilin Corteossa viheltävänä sirkustirehtöörinä ja ihastuin. Kaveri osaa todella viheltää. Ja taitaa siinä välillä hengittääkin. Seuraavan kerran, ihan livenä, Sean Alan Lomax esiintyikin sitten Sirkus Finlandiassa tänä vuonna. Hän tuli Saksasta Offenburger Weihnachtscircuksesta. Kun kausi Suomessa on ohi lokakuun lopussa, hän konsertoi marraskuussa Japanin Osakassa.

Olen aina luullut viheltämistä helpoksi hommaksi, mutten enää. Kaikkihan osaavat viheltää. Mutta harva osaa soittaa suutaan kuin huilua. Ihan nuottien mukaan. Enpä enää ihmettele, että kaveri on hyväksytty Rag Time - tai sinfoniaorkesterin solistiksi. Varsinainen poskisolisti! Käykää kuuntelemassa.

Sean Lomax on syntynyt Braddockissa Pittsburghin lähellä ja viheltänyt pikkupojasta lähtien. Varsinainen taiteilijaura alkoi 1985 hänen osallistuessaan vihellyskilpailuun Carson Cityssä. Ja nyt on maailmaa kierretty moneen kertaan ristiin rastiin. Esiintymisvälineet on aina mukana. Vilustumista on ehkä syytä välttää.

www.whistleon.com
.

No comments: