Tuesday, 27 March 2018

2018 Nokkakiven Puisto • Amusement Park

Siinä se Nokka on.

Nokkakiven Puisto Lievestuoreella avaa porttinsa tänä vuonna 28.5. ja viimeinen huvittelupäivä on vasta elokuun viimeisenä lauantaina. Huvipuisto on suljettu aina maanantaisin. Kauden kolme viimeistä viikkoa huvitellaan vain viikonloppuisin.


Puisto avattiin vuonna 2007. Toiminnan takana ovat yksityishenkilöt. Nokkakiven puiston on perustanut kourallinen huvipuistoalan asiantuntijoita, etunenässä Lauri Vartiainen ja Markku Hakola. Vartiainen on toiminut aikaisemmin elektroniikkasuunnittelijana, ja ylläpitänyt vuodesta 1998 lähtien huvipuistoihin keskittyvää lajaa nettisivua www.huvipuisto.net. Hakola on toiminut mm. mekaniikan tuotekehitystehtävissä. Tänään puiston omistaa Bellingham Oy, jonka omistavat puolestaan Markku Hakola, Dennis Holm, Jyri Ikonen ja Lauri Vartiainen, joka on yrityksen toimitusjohtaja.

Vanha Round Up oli aluksi Linnanmäellä ja sitten Särkänniemessä.

Puistoon on vapaa pääsy eikä laitelippujenkaan hinnat ylitä kipukynnystä. Puistossa suositaan aitoja luonnonmateriaaleja, ja pyritään välttämään muovia, lasikuitua ja kaikkea keinotekoista. Runsailla istutuksilla on saatu aikaan lämmin, pehmeä tunnelma. Tämä on Suomen pienin ja kaunein huvipuisto.


Myös vieressä toimiva Laukaanhovi kuuluu huvipuistoon. Siellä toimivassa peliautomaattimuseossa on yli 100 kolikkoautomaattia menneiltä vuosilta, joita kävijät saavat kokeilla nimelliseen hintaan. Pelihalli on avoinna myös talvisin. Samoissa tiloissa toimi pari vuotta Sirkusmaailma-niminen sirkus- ja tivolimuseo.

Osa Sirkusmaailman näyttelyä 2010..

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: