Monday, 19 October 2015

Henrico and Die Bräuers

Parikymmenvuotias Henrico olkapäillään Monika Bräuers vuonna 1955.

Björn Ulf Henrik Gammals (s. 26.11.1935) eli jonglööri Henrico lähti mukaan Tivoli Matti Sariolaan heinäkuussa vuonna 1955 ja oli mukana kiertuen loppuun saakka. Sinä kesänä oli mukana myös Die Bräuers -perhe. Siihen kuuluivat  isä ja äiti ja Monika-tytär sekä nuorempi velipoika. Heillä oli käytössään erillinen side show -harjateltta. Bräuersit tekivät pyöränumeroa. Henrico esiintyi sirkusteltassa. Hänellä oli mukanaan pieni yksipyöräinen ja niinpä hän alkoi harjoitella myös yhdessä Bräuersin kanssa.

Sirkusteltan ohjelmassa oli mm. Pelle August eli Nils Berkovits. Tällä kiertueella Henrico tutustui Berkovitsin tytärpuoleen Briitta Boeliukseen ja he alkoivat myös harjoitella yhdessä. Briittasta tuli jonglöörin avustaja. Muutama vuosi myöhemmin heistä tuli myös aviopari.

Die Bräuers Hansa-Theaterissa.

Vuoden 1955 kiertueen kaksi viimeistä paikkakuntaa Bräuersit siirtyivät muualle. Niinpä Henrico ja Briitta saivat käyttöönsä side show -teltan ja tekivät siinä parikymmenminuuttisen ohjelman, jossa oli jongleerausta, yksipyöräisellä ajoa ja niiden tasapaino-yhdistelmiä.

Joku aika sitten tässä blogissa oli juttua  2 Bellhardys duosta vuonna 1958, joka on isä Bräuers poikansa kanssa. Henrico muistaa heidän harjoitelleen 1955. Vuosien varrella Die Bräuersin kokoonpano on myös vaihdellut.
.

No comments:

Post a Comment