Sunday, 16 November 2014

Tivoli Matti Sariola 1959


Yllä oleva lehtijuttu oli Hämeen Yhteistyössä 28.4.1959. Matkalla Tampereelle Tivoli Matti Sariola joutui pikku kolariin Lempäälän kanavalla. Lehti raportoi Sirkus Sariolan autosta, vaikka kyseinen sirkus oli lopetettu jo kuusi vuotta aiemmin. Ihmeen sitkeästi se nimi pysyy ihmisten mielissä. Tänä päivänäkin vanhemmat ihmiset puhuvat vielä Sirkus Sariolasta.

Tampereelle päästiin onnellisesti niinkuin alakuva osoittaa. Intiaani-Showlla oli oma side show -teltta. He olivat saksalainen Bosslen perhe. Vapun sirkusohjelmaa oli Sirkus Americanossa. Kotimaisia artisteja olivat Pelle Jali eli Valto Aulamo ja Henrico & Lady eli Björn Gammals vaimoineen. Jostakin muistan lukeneeni, että mukana oli myös vedenneitoja. Olikohan näin?


Kommentit:

Tässä pari kuvaa Sirkus Americanon ja Intiaani-show-taiteilijoiden rekkakämpästä kun se oli pystyssä jossain Suomessa. Mieshenkilö, joka istuu oviaukossa on Herra Radino (Harry Wilkens). Kuva on vuodelta 1959.
No silloin tällöin sattui näitä ojaanajoja. Toinen kuva on samasta rekka-asuntovaunusta ojassa, kun olimme matkalla Vaasasta Pietarsaareen. Tämä sattui vuonna 1960. Henkilövahinkoja ei sattunut kun rekassa ei saa olla mutkustajia.
Björn Gammals
.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: