Saturday, 15 November 2014

11th Wuhan International Circus Festival of China


Sebastian eli Séppo Tauriainen kertoi matkakokemuksistaan Kiinan Wuhanin sirkusfestivaaleilla loka–marraskuun vaihteessa:


Kiinan Wuhanissa järjestettiin reilun viikon kestäneet festivaalit, joihin sain osallistua. Esiintyjiä oli 17 eri maasta, joista suuri osa painottui kuitenkin Aasiaan. Kilpailujen taso oli erittäin korkea ja järjestäjät olivat onnistuneet kokoamaan erittäin kattavan ja hyvän ohjelmiston. Esityksiä oli suuren festivaalin tapaan kaksi erilaista kahden tunnin ohjelmaa. Suuri sirkusrakennus oli joka ilta loppuunmyyty. Sain jossain kohtaa kuulla, että tavallisilla katsojilla ei ollut festivaaliesitykseen pääsyä, vaan kyseessä oli puolueen tärkeät ihmiset ja heidän ystävät. Onneksi esiintyjät myös kiersivät tapahtumissa ja vierailivat kouluissa, jotta muutkin pääsivät nauttimaan vierailuista. Varsinaisen festivaalin jälkeen oli myös kolme iltaa kaikille avoimia näytöksiä, mutta nämä olivat vähän riisuttuja malleja ilman orkesteria ym.Kilpailujen pääpalkinnot menivät Venäjälle, Pohjois-Koreaan ja Kiinaan. Nämä voittajanumerot olivat loistavia ja Pohjois-Korean yhdistetty vipulauta & keinunumero melkeinpä toiselta planeetalta. Kilpailuissa jaettiin myös muita palkintoja ja itse sain yllättäen Excellent Award-palkinnon. Eräs mieleenjäänyt numero oli Kiinan Xinjiangista tullut 22 pojan ryhmä, joka esitti uskomattoman kauniin pyramidinumeron, jossa akrobatian ja tanssin keinoin kerrottiin muuttolintujen matkasta. Yleensä en ole pitänyt tämän tyylisistä numeroista, mutta heidän esityksensä oli vangitseva.Festivaalit olivat loistava ja mieleenpainuva kokemus. Järjestäjät pitivät meistä hyvin huolta. Kiinalaiseen tapaan asiat olivat kyllä välillä vähän sekavia, mutta olin siihen jo aikaisemmalla reissulla tottunut. Meitä muualta tulleita myös aina välillä ihmetytti se, miten kaikki asiat käytiin aina kiinan kielellä läpi vaikka me ei sitä ymmärretty. Istuimme mm. useammassa parin tunnin kokouksessa, joissa puhuttiin vain kiinaa. Meille jaettiiin myös infot kuten esiintymislistat pelkästään kiinaksi kirjoitettuna. Meillä kulki matkassa onneksi loistavia tulkkeja, joilla riitti kyllä työtä jotta asiat saatiin selville. Esiinnyimme myös Wuhan TV:n ja maan kattavan CCTV:n ohjelmissa. Ensimmäiselllä vierailullani ihastuin Kiinaan ja nyt voin sanoa, että tunne on syventynyt ja tiedän palaavani vielä sinne.Kommentit:

Sebastian kertoi, että Kiinassa ei näy tämä sirkusblogi. Se on siis kiellettyjen listalla. Tarkistin asian Kiinassa asuvalta kaveriltani. Hänkään ei päässyt näille sivuille. Olen imarreltu.
Kari


.

No comments: