Friday, 9 May 2014

Cirkus Fox 1949

Iren Pap pienen Kati-tyttären kanssa.

Cirkus Fox oli unkarilaisen Pap'n perheen oma sirkus. He tulivat Suomeen 28.5.1948 Cirkus Brdr. Schmidtin kanssa. Ryhmä Ribars esiintyi siellä lentotrapetsilla ja siihen kuuluivat unkarilaiset Irén, József, Sándor ja Kálmán Pap. Seuraavana vuonna tämä joukko perusti oman Cirkus Foxin.

Julisteen mukaan käytössä oli 2-mastoinen jättiläisteltta 1 000 hengelle. Ohjelmasta mainitaan tuossa julisteessa unkarilainen suuri lentonumero suoraan Budapestista, unkarilaisia klovneja, parodia-tanssia ja Saltomortalehyppääjiä. Soitosta huolehtii sirkuksen orkesteri. Cirkus Foxissa oli mukana myös Arvo Kangasniemi, ilmeisesti karhuineen.


Muuten – kaupparekisterissä kerrotaan, että Sirkus Fox on lopetettu 1.8.1983. Yrityksen omistajaksi mainitaan Kaarlo Markimo. Onko kyseessä sama Fox?


Kommentit:

Oletettavasti Kaarlo Markimo on Károly Markimo, joka oli unkarilainen mies.  Hän oli turkisihmisiä eikä ollut mitään tekemistä sirkuksen kanssa. Ilmeisesti Papilla ei voinut olla sirkusta, kun ei ollut Suomen kansalainen ja sitten se laitettiin mahdollisesti Markimon nimiin.  Károly Markimo kuoli kyllä jo varmaan 50-luvun lopussa.  Tuo sirkus toimi vain vajaan kesän.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: