Wednesday 10 May 2023

2023 • Misha Usov • Klovni • Clown


Tänä vuonna yksi Sirkus Finlandian tähdistä on ukrainalainen klovni Mikhail "Misha" Usov. Mielestäni hän ei ole kommelluksissa koheltava pelle, vaan oikeammin visuaalinen koomikko. Hänen esityksensä ovat loistavia. Ne eivät ole mitään räiskyviä ilopillereitä. Hän esiintyy rauhallisesti ja pienin, mutta erottuvin elein. Niihin voi oikein mielessään keskittyä ja nauttia. Misha Usov ei puhu esiintyessään ja musiikkikaan ei ole pääosassa hänen numeroissaan.


Mielestäni klovnin työ on ehkä vaativin sirkustaiteilijan ammateista. Siinä pitää hallita niin monia erilaisia sirkustaiteen lajeja. Erityisesti mieleeni jäi hänen jongleerauksensa yhdellä pallolla kattiloiden kera. Lisähaasteen tälle klovnille muodostaa hänen puhumattomuutensa. Silti kommunikointi yleisön kanssa on vaivatonta. 


Toinen minulle ennennäkemätön numero oli jongleeraus tavallisilla kaupan muovipueeilla Siihen liittyi paljon muutakin monipuolista toimintaa.


Ja äkkiä niistä muovipusseista syntyi ihan oikean näköinen lintu joka 
kaiken lisäksi muni. 


Aika moness numerossa Mishan asuissa näkyy Ukrainan lipun värit.


Vuonna 1967 syntynyt Misha Usov aloitti klovni-uransa jo 16-vuotiaana. Ammatin perusteet hän sai Moskovan klovnikoulussa Ismaylovossa, josta hän valmistui 23-vuotiaana.  Misha on jo pitkään asunut Kaliforniassa, Yhdysvalloissa vaimonsa ja kahden tyttärensä kanssa. Vuonna 2009 Misha Usov liittyi Cirque du Soleil'n palvelukseen. Kanadalaisen kirjailijan ja ohjaajan Robert Lepagen kanssa. hän loi uuden hahmon nimeltä Fisherman ja esiintyi Cirque du Soleilin Totem'ssa 2010–2019. Hahmoa esittävät jatkossakin toiset taiteilijat, luojana Misha. Nykyään Misha viettää noin 9 kuukautta matkustaen ympäri Eurooppaa esiintyen. Nyt on vuorossa Sirkus Finlandia.



.

No comments: