Saturday 13 May 2023

2023 • Hakasirkus • Nuorisosirkus • Youth circus


Ajelimme Markku Aulangon kanssa Hyvinkäälle katsomaan Hakasirkusta. Oli mielenkiintoinen käynti. Hakasirkus ry on Hyvinkääläinen nuorisosirkus. Se tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille erittäin monipuolisen ja iloisen harrastuksen – sirkustaiteen. Hakasirkuksella on tällä hetkellä jäseniä n. 300, joista suurin osa on 6–17 -vuotiaita.


Nyt oli käynnissä Hakafestarit 11.–14.5.2023 vanhan Villatehtaan Studio Donnerissa. Lavan valtasivat isot ja pienet Hakasirkusharrastajat. Lavalla nähtiin useita erilaisia sirkuslajeja, kuten esimerkiksi tasapainopallon päällä ja trapetsilla taiteilua, yksipyöräisellä ajamista, jongleerausta, sekä permanto-, trampoliini-, ja pyramidiakrobatiaa. Kaikissa ryhmissä opetuksen pääpaino on akrobatiassa, sillä se luo pohjan eri sirkuslajeissa tarvittaviin taitoihin.


Hakasirkus  kuuluu Suomen Nuorisosirkusliittoon ja on osallistunut säännöllisesti liiton järjestämille sirkusfestivaaleille, joille kokoontuvat sirkusharrastajat ympäri Suomen esiintymään ja tapaamaan toisiaan. Alun perin sirkustoimintaa harrastettiin Hyvinkään kaupungin ylläpitämässä sirkuskerhossa, mutta nykyisin Hakasirkuksen rahoitus on harrastajien omalla vastuulla. Toimintaa rahoitetaan muun muassa harrastemaksuilla, erilaisilla avustuksilla, sponsorien tuella sekä erilaisilla tuotemyynneillä. Hakasirkus ry rekisteröitiin vuonna 1993. 


Suomen Nuorisosirkusliitto ry (SNSL) on valtakunnallinen järjestö, joka edistää sirkusharrastusta ja sirkustaidekasvatusta Suomessa. Liitto edustaa 47 sirkusopetusta antavaa jäsenyhteisöä ympäri Suomea. Liitto on perustettu 1991, kun sirkuskerhot eri puolilla Suomea liittyivät yhteen. SNSL on rekisteröity vuonna 1994. 

Mirja Tuomen opastamana pääsimme tutustumaan myös Hakasirkuksen harjoitustiloihin.




.

No comments: