Thursday 13 April 2023

2023 • Taikapäivät • Magic Days


Kouvolan Taikapäiviä vietettiin 8.–10.4.2023. Olin siellä ensimmäistä kertaa ja se oli todella mielenkiintoinen kokemus, Paikkana oli Kouvolan Lakristin talo, joka aikaisemmin oli kauppaoppilaitos. Rakennuksesta löytyy suuri auditorio ja komea teatterisali vaikka millaisille juhlille. Erinomaiset puitteet juuri tällaiselle tapahtumalle. Osanottajia oli noin 130 henkeä. Ja luentojen kielenä oli tietenkin englanti. Taikapäivät on alan suurin tapahtuma Pohjoismaissa. Ensimmäiset Taikapäivät järjestettiin 17.1.1982. Historiansa aikana Kouvolassa on vieraillut yli 50 maailmanmestaria ja lähes 200 kansainvälistä huipputaikuria. 

Tästä kaupasta löytyi lähes kaikki mitä taikuri tarvitsee.

Taikapäivien tavoitteena on kotimaisen taikuriperinteen vaaliminen ja edistäminen. Kaiken takana on Markku Purho Ky. Taikapäivät toteutetaan Kouvolan kaupungin ja yhteistyökumppaneiden tuella. Tavoitteensa mukaisesti Taikapäivät on ensisijaisesti kotimaisten taikureiden koulutus- ja kilpailutapahtuma, jonka yhteydessä järjestettäviin yleisönäytöksiin myös suuri yleisö on tervetullut. Parittomina vuosina Taikapäivät järjestetään ammattilaisten koulutustapahtumana pääsiäisenä, jolloin ratkaistaan myös Taikureiden Suomen Mestaruus. Parillisina vuosina tapahtuma järjestetään heinäkuussa kävelykatu Manskilla suurena yleisötapahtumana, jossa kilpaillaan Viihdeohjelmien Suomen Mestaruudesta. Samana viikonloppuna järjestetään Kouvolassa myös junioritaikureiden Suomen Mestaruuskilpailut ja koulutustapahtuma

Tässä onnelliset Suomen Mestarit 2023.

Päivien kohokohtina olivat Suomen Mestaruus -kilpailut. Kilpailuissa noudatettiin FISM:n (Fédération Internationale des Sociétés Magiques) sääntöjä.
 
Taikuuden SM-kilpailujen tulokset 2023:
Suomenmestaruus: Juhani Kirjavainen
Tulokset näyttämösarja:
1. Juhani Kirjavainen.
2. Marcus Alexander
3. Kynää ja Kertoja.
Tulokset close-up -sarja:
1. Long Nguyen
2. Toomas Pitkänen
3. Sakari Wilenius
Erikoispalkinnon komediataikuuden saralla sai Riku Pajari.

Viihdetaikurit ry:n Pekka Pekkonen, Mika Väkeväinen ja Reijo Viitanen pakkaavat Leo Frilander kiertopalkintoa luovutuskuntoon.

Palkintojen jaon yhteydessä myös Viihdetaikurit ry myönsi Leo Frilander kiertopalkinnon taikuri Christian Engblomille.  Yhdistys on jakanut tätä palkintoa jo vuodesta 2013 lähtien. Se jaetaan joka toinen vuosi Kouvolan Taikapäivien yhteydessä huumoritäärisistä ansioista, joko koomisen taikuuden saralla ansioituneelle tai alan kilpailuissa hyvin menestyneelle taikurille. Pokaalin lisäksi palkintoon kuuluu osana taidelasiesine numero 013.

Luennoitsija taikuri Michael Ammar.

Luennoitsija taikuri Paul Vigil.

Luennoitsija taikuri Michael Weber.

Ja kaiken tämän takana on Markku Purho.





.

No comments: