Tuesday 23 March 2021

Moskovan sirkukset • Moscow Circuses

Klovni Juri Vladimirovitš Nikulin (18.12.1921–21.8.1997) astumassa autoonsa  
Vanhan Sirkuksen edessä Moskovassa.

Vanhan Neuvostoliiton aikoihin kaikki ulkomailla esiintyneet sirkusryhmät käyttivät nimeä Moskovan Suuri Sirkus vaikka esiintyjät eivät olleetkaan kaikki Moskovasta. Esitykset tuotti siihen aikaan Neuvostoliiton valtion sirkus SoyuzGosTsirk (nyk. RosGosTsirk). Kaikki taiteilijat palkattiin virallisesti sen työntekijöiksi. "Moskovan sirkus" teki ensimmäisen länsikiertueensa vuonna 1956, debytoiden helmikuussa Cirque Royalissa Brysselissä, Belgiassa. Tässä pari nykykuvaa Moskovan sirkusrakennuksista. Vieläkö näitä sirkusrakennuksia on muitakin Moskovassa?


Tässä 1880 rakennettu Sirkus Nikulin eli "Vanha sirkus" Tsvetnoy-bulevardilla. Sirkuksen perusti Albert Salamonsky. Se oli kaupungin ainoa sirkus vuosina 1926–1971, ja se on edelleen suosituin. Nikulinin veistos rakennuksen edessä.


Toinen Moskovan suurista sirkuksista on Bolshoi-sirkus Vernadsky Avenuella Moskovassa. Rakennus valmistui vuonna 1971. Sanovat tämän olevan maailman suurin sirkusrakennus. Amfiteatterin korkeus on noin 36 metriä ja katsomoon mahtuu lähes 3 500 asiakasta. Rakennus on varustettu kuudella areenalla. Jää-, valo-, ratsastus-, vuorovaikutteiset ja vesialueet voivat nopeasti korvata toisensa. 

Moskovan Suuri Sirkus Tampereella silloin joskus.



.

No comments: