Monday 29 March 2021

Lisää venäläisiä sirkusrakennuksia • More russian circus buildings


Venäjältä löytyy monia sirkusrakennuksia. Ilmeisesti siellä on sirkus ollut suositumpi taidemuoto kuin muissa maissa? Tässä muutama esimerkki. Yläkuvassa näkyy Nizhny Tagilin sirkusrakennus. Kaupunki sijaitsee Uralilla noin 25 km Aasian puolella. Nizhny Tagil on rakennettu sammuneen tulivuoren ympärille.


Pietarin sirkus on Venäjän vanhin toimiva sirkus. Gaetano Ciniselli avasi sirkuksen 1877. Vaimonsa Wilhelminen (os. Hinné) kanssa heillä oli kolme poikaa (Andrea, Ernesto, Scipione) ja kolme tytärtä (Emma, ​​Virginia, Charlotte), neljä lastenlasta ja kolme lastenlastenlasta. Kaikki perheen jäsenet olivat ratsastajia ja kouluttajia. Jokainen heistä myös esiintyi. Pietarin sirkus siirtyi valtion omistukseen 1919, jolloin viimeinen omistaja Scipione Ciniselli lähti Venäjältä. Tämä kuva on otettu 2012.


Samaran sirkusrakennus on nimetty klovni Oleg Popovin mukaan. Samara on kaupunki Volgajoen rannalla. Samarassa on esikaupunkeineen yli kaksi ja puoli miljoonaa asukasta. Samaran perustivat venäläiset vallattuaan alueen mongoleilta vuonna 1586. Samara toimi Neuvostoliiton toissijaisena pääkaupunkina, kun Moskova oli uhattuna toisessa maailmansodassa vuosina 1941–1943. 


Tver, aikaisemmin Kalinin Volga- ja Tvertsa-jokien yhtymäkohdassa Tverin alueella, 167 kilometriä Moskovan luoteispuolella. Asukkaita Tverissä on noin 404 000. Ensimmäinen kirjallinen maininta Tveristä on vuodelta 1164. Tverissä sijaitsee suomalaisen yrityksen Pauligin kahvipaahtimo.


No comments: