Saturday 23 November 2019

2019 • Circus Knie BTL


Näytösmuoto, jota kutsumme sirkukseksi, syntyi Lontoossa 250 vuotta sitten. Kiertävät sirkukset käyvät esiintymässä jopa yli sadassa kohteessa vuoden aikana. Eurooppalainen lainsäätäjä on käynnistänyt aloitteen tunnustaa sirkukset, jotka noudattavat parhaita käytäntöjä erityispalkinnolla, Big Top Label -sertifikaatilla. Kriteereihin kuuluvat mm. henkilöstön suojelu, eläinten hyvinvointi ja verojen noudattaminen. Tällä hetkellä kuusi sirkusta on yltänyt tälle palkitulle tasolle: Blackpool Tower Circus, Cirque Arlette Gruss, Circus Krone, Sirkus Finlandia, Magyar Nemzeti Cirkusz ja Circus Knie.


Sveitsin kansallissirkus on Circus Knie. Lääketieteen opiskelija Friedrich Knien vuonna 1803 Innsbruckissa perustama sirkusdynastia Knie on ollut yksi Euroopan vanhimmista ja johtavista sirkusyrityksistä yli 200 vuoden ajan. Vuonna 1919 veljekset Friedrich, Rudolf, Karl ja Eugen Knie ottivat ratkaisevan askeleen ulkoilma-areenalta telttasirkukseen. Kotipaikkakunnalla Rapperswilissä sirkuksella on nykyään oma eläintarha Knie's Kinderzoo ja Himmapan Lodge.


Sirkus on noin 230 työntekijän yritys, jota johtavat Frédy ja Franco Knie yhteistyössä vakuutusyhtiö Swiss Life -yhtiön kanssa. Sirkuksessa on yli 80 eläintä, lasten eläintarhassa on noin 350 eläintä. Tänä vuonna Circus Knie listattiin Euroopan kuuden parhaan sirkuksen joukkoon Big Top Label -sertifikaatilla. Laatujärjestelmän auditoinnin jälkeen sille annettiin todistus siitä, että vaadittu laatujärjestelmä on käytössä.






.

No comments: