Thursday 25 October 2018

2018 • Pääsyliput koodeilla • Tickets with codes

Tuomo Körkkö sieppaa koodin asiakkaan lipusta Helsingin ensi-illassa 2018. 
Samaa koodia ei voi käyttää toista kertaa.

Monta kymmentä vuotta on Sirkus Finlandian pääsylippuja revitty teltan oviaukolla. Nyt se alkaa loppua pikku hiljaa. Uudet hienot koodinlukijat ilmestyivät vahtimestareiden kouriin toukokuun puolivälissä Mikkelissä. Ja äkkiä niihin opittiin. Ja oikeaan aikaan. Kohta Ticketmaster myy enemmistön pääsylipuista. Lipun saa kätevästi omaan puhelimeen tai sen voi itse tulostaa paperille. Niissä on kaikissa koodi, joka nopeuttaa huomattavasti ruuhkia ovilla. Pääsylipun voi ostaa myös sirkuksen omasta pääsylippukioskista teltan edustalla, mutta ne ovat vielä toistaiseksi vanhanaikaisia paperilappuja ilman koodeja.

Pientä ruuhkaa Karjaalla 2005.

Sirkus Finlandian perustamisvuonna 1976 katsomossa istuttiin pitkillä lankuilla ja tarvittaessa vahtimestarit patistivat asiakkaita lähemmäksi toisiaan. Jossakin vaiheessa alettiin aitioiden istuimia numeroimaan, mutta vasta vuonna 2004 koko katsomo oli numeroitu ja jokaisella asiakkaalla oma istuimensa. Parhaimmillaan katsomossa on 1 200 istuinpaikkaa. Se saattaa hieman vaihdella, riippuen ohjelman rekvisiitan tilatarpeesta kunakin vuonna.

Jouni Aalto repii lippuja Oulussa 2010.

Ja vielä muistutus – Sirkus Finlandian pääsylippuja myyvät vain Ticketmaster ja sirkuksen oma lippukioski. Netissä on myös huijareita, joita kannattaa varoa. Tämän kesän viimeinen näytös Helsingissä ensi sunnuntaina 28.10.2018.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Jos alhaalla ei näy vielä kommentteja,
lähetä kommentisi klikkaamalla tuota "no comments" -sanaa!
If you do not see yet comments at the bottom,
click on the word "no comments" and submit your comments!.

No comments: