Saturday, 7 July 2018

2018 • Aasiratsastus • Donkey riding


Tänä vuonna on perheen nuorimmilla Sirkus Finlandian kävijöillä mahdolllisuus myös aasiratsastukseen pientä maksua vastaan. Ihan mukavasti aasit tottelevat vetäjien käskyjä, vaikka aina puhutaan, että aasit olisivat kovin itsepäisiä. Tässä letkaa johtaa Marko ja perässä tulee pienempi 5-vuotias Iti-tyttö. Hyvässä hoidossa aasit saattavat elää jopa yli 40-vuotiaiksi.Wikipedia kertoo aasista mm. näin:
Kesyaasi on kaikkein vanhimpia kotieläimiä, se kesytettiin 4000 eaa. Pohjois-Afrikassa. Eteläisissä maissa aasi oli tärkein kotieläin ja kantojuhta, ja on paikoin edelleenkin. Kesyaasin tehtäviin on kuulunut kuormien vetäminen tai kantaminen. Aasit soveltuvat myös ratsuiksi, ne kulkevat verkkaisesti ja laukkaavat pehmeästi. Monet lajit osaavat myös luonnostaan tasakäynnin.

Looking After A Donkey -kirjan (Whittet Books, 1988) kirjoittaja Dorothy Morris kiteyttää aasin perusluonteen kirjansa johdannossa näin: Aasi on paljon turvallisempi pienille lapsille kuin poni. Aasin vaistoihin kuuluu seisoa paikallaan; jos lapsi menee aasin taakse ja lyö aasia takajalkaan, aasi jähmettyy paikalleen ja katsoo kuka tökkii sitä, mutta poni ottaa jalat alleen ja juoksee karkuun. Tämä myös ehkäisee aasia loukkaantumasta jos se jää jalastaan kiinni esimerkiksi rautalankaan tai sotkeutuu rikkinäiseen aitaan.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: