Saturday 29 April 2017

2017 Dino World


Dinosaurukset valtasivat Tampereen Turtolassa sijaitsevan K-Marketin parkkipaikan ja pitävät siellä aikamoista mekkalaa. Kyseessä on nykytekniikalla toteutettu tietokoneohjattujen dinosaurusten näyttely ja show. Dinot liikkuvat, ääntelevät ja hengittävät. Ne ovat massiivisen kokoisia ja niitä on peräti 35 kappaletta. Näistä tämän kevään lumisateistakaan ei ole väliä. Dino World näyttelyhalli on 40 metriä pitkä. Dinosaurusten vuoksi korkeuttakin on kuutisen metriä. Näyttelyssä riittää katseltavaa ja opittavaa. Jännittävä Dinoshow on aina tasatunnein. Piha-alueella on lapsille jättimäisiä pomppulinnoja ja kioskipalvelut. Turtolassa ollaan keskiviikkoon asti. Kiertueen seuraava pysähdyspaikka on Lempäälän Ideaparkin piha 5.5.–8.5.



Ja tottakai leiristä löytyi jotain sirkustakin. Vanha komea asuntovaunu Sirkus Finlandiasta. Sen nimi oli Orkka 9 silloin kun Pekka Pekkonen osti sen itselleen. Nyt siihen on majoittunut Dino Worldin henkilökuntaa. Hyväkuntoinen vaunu palvelee vielä pitkään.

Vasemmalta Pekka Pekkonen ja Bubi Lemoine.

Dino Worldin takana on sen omistaja Hans-Robert Lemoine eli lähes kaikkien tuntema Bubi Saksasta. Lemoine on komödianttisukua ties kuinka monennessa polvessa. Monet varmaan muistavat hänet myös stunt car -kiertueista. Toinen Dino World kiertää parhaillaan Norjaa. Suomessa managerina toimii Pekka Pekkonen. Vanhemmat muistavat hänet taikuri Peter Daniels -nimellä. 80-luvun puolivälissä hän ryhtyi stunt car -näytösten järjestäjäksi ja esimerkiksi 1994 Dinosaurusnäyttelyn Suomen organisaattoriksi. Eli mies osaa hommansa ja veikkaanpa, että taikatemputkin muistuvat mieleen aika nopeasti, jos tarvitaan.



.

No comments: