Mistähän sekin johtuu, että juuri sirkuksissa ja huvipuistoissa syödään hattaraa?
Hattara on sokeria ja ilmaa. Sokeri kuumennetaan hattarakoneessa. Pyörivän liikkeen ajamana sula sokeri kulkee pienten reikien kautta säikeinä, jolloin se on helppo kietaista tikkuun tai paperikartioon. Hammaspeikot tykkäävät hattaroista. Niissä on kuitenkin vähemmän sokeria kuin monissa virvoitusjuomapulloissa. Noin 96–98 % hattarasta on ilmaa.
Nykyaikaisen hattaran keksivät 1897 amerikkalaiset William Morrison ja John C. Wharton. Keksijät kutsuivat tuotetta nimellä Fairy Floss. Nykyisin englanninkielinen nimitys on Cotton Candy.
Kuvassa hattaroita pyöritellään asiakkaille Sirkus Finlandian teltan sisällä vuonna 2003. Hinta näkyy olevan kaksi euroa.
No comments:
Post a Comment