Monday, 12 June 2017

2017 The Diorios


Tämä brasilialinen surmanajoryhmä The Diorios sai valtaisan suosion edellisellä vierailullaan Sirkus Finlandiassa. Ryhmän jäsenet Jefferson, Alison, Walinton, Samir ja Mattias ovat jatkaneet numeron kehittämistä, lisäten ajoon vauhtia sekä uusia elementtejä. Surmanajajat ajavat moottoripyörillään pyöreässä neljän tonnin painoisessa rautapallossa, jonka halkaisija on vain neljä metriä. Sirkusyleisö voi seurata ajoa joka puolelta vauhdin yhä kiihtyessä ja ajajien määrän lisääntyessä tässä uhkarohkeassa taidonnäytteessä.


Diorios Entertainment omistaa useita surmanajoryhmiä, jotka esiintyvät sirkuksissa ympäri maailmaa. Lähin ryhmä esiintyy parhaillaan neljällä moottoripyörällä Ruotsin Cirkus Maximumissa. Suomessa surmanajolla on pitkät perinteet aina 20-luvulta alkaen. Tunnetuimpana surmanajajana varmaankin muistetaan Onni Suuronen, joka kiersi ympäri Suomea tynnyrin muotoisella surmanajo-kirnulla vuodesta 1948 alkaen. Onni Suurosella lienee surmanajon maailmanennätys vanhimpana ihmisenä ajetusta surmanajosta 72 vuoden ikäisenä. Suuroset lopettivat surmanajon 1990-luvulla.


Britti Guy Martin omistaa surmanajotynnyrissäajon nopeusennätyksen. Maailmanennätyksen numerot kirjoitetaan lukemin 78,15 mailia tunnissa, mikä vastaa reilua 125 kilometrin tuntinopeutta. Ettei mikään olisi turhan vaatimatonta, myös surmanajotynnyri oli kuulemma maailman suurin. Ennätys tehtiin Channel 4:n tv-lähetyksessä. Nykyään aktiivisia surmanajoryhmiä toimii Suomessa vain yksi. Cageriders on Sasja Laajoen ja Pasi "Hepe" Heikkilän muodostama stunt-ryhmä ja heillä on käytössään liikuteltava surmanajopallo, jonka halkaisija on kuusi metriä ja painoa kolme tonnia. Kaksikko on ajanut vuodesta 2011 lähtien.


.

No comments:

Post a Comment