Wednesday, 31 May 2017

2017 Ignat Ignatov


Ignat Ignatov poimittiin 14-vuotiaana voimistelukoulusta työskentelemään silloiseen Bulgarian valtionsirkukseen. Ignat päätyi Valdemar-nimisen hevosakrobaattiryhmän jäseneksi. Sirkuksissa hän on esiintynyt vuodesta 1985 lähtien lähinnä hevosakrobatiaan liittyvissä tehtävissä. Hänet on palkittu lukuisilla eri sirkusfestivaaleilla. Yksi arvostetuimmista palkinnoista on Troupe Ignatov'n jockey-numerosta ansaitttu Hopeinen Klovni Monte-Carlon sirkusfestivaaleilta 2005.


Ennen  asettumistaan Sirkus Finlandiaan 9 vuotta sitten Ignatov toimi vuosikausia legendaarisen Circus Barum'n pääeläintenkouluttajana. Siinä työssään hän sai vankat kokemukset niin villieläimistä kuin kesyimmistäkin. Hevoset ovat aina olleet lähellä Ignatovin sydäntä ja hänet onkin nähty useiden hevosnumeroiden kanssa maneesilla. Tämän vuoden näytöksessä Ignat esittää hevosensa Poder'n kanssa espanjalaistyylisen Garrocha-numeron. Tämän numeron näkee joskus hevosnäytöksissä, mutta sirkuksessa se on harvinaisuus. Numero osoittaa kuinka loistavaa voi ihmisen ja eläimen yhteistyö olla parhaimmillaan. Sykähdyttävä esitys. Ihan sisääntulosta lähtien.


Garrocha tarkoittaa varsinaisesti seivästä, jota ratsastaja kantaa mukanaan. Vuosisatoja sitten sitä käytettiin aseena sodissa. Espanjassa karjapaimenet (vaquero) käyttävät sitä karjan siirtämisessä. Härkätaisteluissa näemme myös ratsastajien käyttävän Carrocha'a.

.

No comments:

Post a Comment