Wednesday, 14 December 2016

Ali Ben Hassan aka Georg Albertsson


Ali Ben Hassan oli rajun näköinen kaveri. Raju oli myös hänen fakiiri-numeronsa. Hän oli oikealta nimeltään Georg Albertsson. Useiden ruotsalaisten sirkustaiteilijoiden tapaan hänkin keikkaili Suomessa usein.

Ali Ben Hassan Kiviks´in markkinoilla Ruotsissa 1977.

Fakiiri Ali Ben Hassan esiintyi Bravinin Colorado Showssa Tammisaaren Markkinoilla vuonna 1974. Hän laittoi ohjelmassaan mm. pienet miekat poskiensa läpi. Poskissa oli jo valmiit reiät. Myöhemmin ravintolassa Tammisaaressa hän kysyi eräältä asiakkaalta, että saako maistaa hänen drinkkiään ja kun hän sai luvan, niin purskutti juoman poskessaan olevan reiän kautta takaisin lasiin. No sen jälkeen hän sai pitää kyseisen juoman. Ruotsissa Ali Ben Hassan esiintyi usein markkinolla sekä Strip Tease -kiertueen mukana.

Colorado Show Tammisaaressa 1974. Vasemmassa reunassa baskeripäinen mies on Louis Billing.

Muuten – Sirkus Finlandia Juniorissa esiintyi vuonna 1987 Ali Ben Hassan Troupe. He olivat viisihenkinen marokkolaisryhmä, joka rakensi komeita ihmispyramideja.

.

1 comment:

  1. Outstanding Circus poster auction on KIOBUY, with very rares pieces. Have a look to it before it closes next Monday ��

    https://www.kiobuy.com/en/auctions/356-le-monde-merveilleux-du-cirque-la-collection-d-un-amateur

    ReplyDelete