Tuesday 30 August 2022

2022 • Pelle Hermanni • Elokuva • Movie


Pelle Hermanni on Timo Koivusalon ohjaama suomalainen elokuva, joka saa ensi-iltansa valkokankailla 9. syyskuuta 2022. Sirkuspelle Hermanni oli TV2:n Pikku Kakkoselle vuosina 1978–1988 tehty lastenohjelmasarja. Sen pääosaa Pelle Hermannia esitti Veijo Pasanen. Sarjan käsikirjoittaja oli Simo Ojanen. Muistan posetiivilla soitetun tunnusmusiikin, ainakin aina alussa. Noina vuosina se tuli tutuksi useammalle sukupolvelle. Siitä piti niin aikuiset kuin lapsetkin. Uskon, että samat ihailijat löytävät tämän uuden elokuvankin. 


Tässä näkyvät kuvat ovat viime vuodelta näihin samoihin aikoihin, kun Pelle Hermanniin kuvattiin muutama otos Sirkus Finlandiassa Tampereella. Elokuvan pääkuvauspaikkana oli Porin Kirjurinluoto, jonne rakentui suuri lavastekokonaisuus sirkustelttoineen ja karavaanialueineen, ohjaaja Timo Koivusalo kertoo. 


Elokuva on vauhdikas ja hyväntahtoinen tarina, joka sopii kaikenikäisille, teemanaan toisista välittäminen ja ystävyys. Sen verran uskallan juonesta kertoa, että Pelle Hermanni lähtee etsimään isäänsä, jota ei ole nähnyt sen jälkeen kun tämä lähti mittaamaan maapalloa jaloillaan. Perään karkaa salaa Taikuri Maxin poika, kymmenvuotias Roni. Tästä alkaa riemastuttava seikkailu täynnä taikuutta, hullunkurisia käänteitä ja värikästä sirkuselämää, elokuva uuden sukupolven lapsille ja nostalgian nälkäisille aikuisille.





.

No comments: