Monday 2 August 2021

National Circus, Champs Elysees, Paris



Tässä on National Circus, Champs Elysees, kuvattuna Magasin Pittoresque'ssä 1844. Tämä teksti ranskasta on käännetty Googlessa. Tuo piirroskuva on mielenkiintoinen. Se omalta osaltaan osoittaa kuinka korkealla sirkuskulttuuri oli 1800-luvulla.
Cirque d'Été (kesäsirkus), entinen pariisilainen ratsastusteatteri ja eräänlainen hippodromi, rakennettiin vuonna 1841. Sitä käytettiin Théâtre Franconin, Cirque Olympiquen ratsastusryhmän kesäkotina, jonka lisenssin myi vuonna 1836 sen perustajan Antonio Franconin pojanpoika Adolphe Franconi Louis Dejeanille. Sirkusta käytettiin myöhemmin myös muihin tarkoituksiin, mukaan lukien Hector Berliozin johtamat suurkonsertit.
Uusi teatteri sijaitsi Champs-Élysées'n nykyisen Rond-Pointin koillisosassa. Aluksi sitä kutsuttiin Cirque Nationaliksi, se tunnettiin myös nimellä Cirque des Champs-Élysées ja Cirque Olympique des Champs-Élysées. Vuonna 1853 se nimettiin uudelleen Cirque de l'Impératriceeksi (nimi uuden keisarinna Eugénien kunniaksi), nimeksi, jonka se säilytti imperiumin kaatumiseen asti vuonna 1870.Champs-Élysées'n sirkusta ei pidä sekoittaa saman yrityksen talviteatteriin, Boulevard du Templessä vuonna 1827 avattuun Cirque Olympiqueen tai yhtiön myöhempään talviteatteriin, Cirque Napoléoniin. rue des Filles Calvaires, joka rakennettiin myös Louis Dejeanille ja avattiin vuonna 1852. Jälkimmäinen teatteri lopetti nimen Cirque Napoléon vuonna 1870 ja tunnettiin ensisijaisesti nimellä Cirque d'Hiver (talvisirkus). Champs-Élysées-teatteri purettiin vuonna 1902.

.

No comments: