Saturday, 6 August 2016

Tamperelainen Ransu


Ransusta löytyi uusia vanhoja kuvia, Ensimmäisessä kuvassa näkyy Ransu Alhoniemi (26.8.1926–15.1.2012) ja Tatu Asumaniemi (s. 1927) sekä rekvisiittana käytetyt lastenvaunut. Numero oli nimeltään Vaari ja Poika ja siinä Ransu työnsi lastenvaunuissa vauvanpukuun puettua Tatua, kippasi jossain vaiheessa vaunut nurin ja käänsi ne toisin päin, jolloin niistä tuli akrobatiateline.Yleensä pariakrobatianumerossa isompi henkilö on alamiehenä ja pienempi ylämiehenä. Tässä asetelma oli toisin päin. Pienempi Ransu oli alamiehenä ja pitkä ja notkea Tatu ylämiehenä. Pojat myös puhuivat numeron ajan kertoen juttuja Tampereen murteella.


Jonglöörikeilat tehdään nykyään lasikuidusta tai prässätään muovista.  Aina ei ole ollut näin. Ransun heittämät keilat on punottu rottingista. Vaikeuksia tuotti keilojen tasapainottaminen ja saaminen saman muotoisiksi ja tarpeeksi jäykiksi. Haasteena oli myös sormiin tulevat tikut.


Lättähatut vauhdissa. Kolmannessa kuvassa rottinkikeilojen päälle on jo saatu teipattua jonkinlainen kangaskuori. Se helpotti keilojen käsittelyä. Ransun partnerina tässä on Pentti Viljanen, joka teki veljensä Arin kanssa sekä jonglööri- että akrobatianumeroa nimellä 2 Leonardos.

Lähde: Markku Aulanko


.

No comments:

Post a Comment