Thursday, 23 June 2016

Suomalaiset Vatikaanissa • Finns in Vatican


Euroopan tivoli- ja sirkusväki kokoontui Roomaan 16.6.2016. Tilaisuuden järjestivät  European Showmen's Union (ESU) ja Katholische Circus- und Schaustellerseelsorge, joka on ESU:n jäsen. Suomalaisten Tivolien ja Sirkusten Yhdistys on myös ESU:n jäsen. Puuhamiehenä toimi myös kaikille alan ihmisille tuttu pastori Sascha Ellinghaus. Myös European Circus Association (ECA) kokousti samaan aikaan ja niinpä väkeä kertyi paikalle runsaasti. Suomalaisia edustivat Tivoli Seiterä ja Sirkus Finlandia.

Mari ja Tuomo Seiterä matkalla Pietarin kirkkoon.

Huipennus oli tietysti paavin vastaanotto. Matkaa kutsuttiin myös "Pyhiinvaellusmatkaksi" koska Pietarin kirkon Pyhä ovi, joka normaalisti on avoinna joka 25. vuosi (seuraavan kerran vuonna 2025), on avattu paavi Francicskuksen toimesta tälle vuodelle. Paavi on julistanut kuluvan vuoden laupeuden ja armon riemuvuodeksi – maailma tarvitsee hänen mielestään laupeutta ja riemua näinä vaikeina aikoina.

Paavia kiinnosti, tiikeriä ei.

Buenos Airesissa syntynyt 79-vuotias paavi Franciscus on alkuperäiseltä nimeltään Jorge Mario Bergoglio. Hän on paavina sekä ensimmäinen jesuiitta ja eteläamerikkalainen että ensimmäinen ei-eurooppalainen 700-luvulla eläneen Gregorius III:n jälkeen.

Sirkus Finlandian edustajat vasemmalta lukien: 
Katerina Rangelova, CostinPity Bellu, Maria Jernström, Anna Jernström ja Anita Masiewicz.

Puheessaan paavi korosti kuinka sirkus- ja tivoli-ihmisten työ on myös armon ja laupeuden ilmaisua – levittämällä kauneutta ja iloa maailmaan synkkinä ja surullisina aikoina. Hän sanoi myös että niin kauan kuin maailmassa on lapsia niin kauan sirkus- ja tivolihuveja tarvitaan. Fiksu mies. ESU antoi paaville lahjaksi tivolipäivän tuhannelle lapselle Saksassa. Paavi itse lupasi henkilökohtaisesti nimetä nämä 1 000 lasta.

Tuomo Seiterä on kantanut lippua ennenkin.

Vasemmalla ensimmäinen ilman hattua on pastori Sascha Ellinghaus. 
Ensimmäinen oikealla ilman hattua on Tuomo Seiterä. 

.

No comments:

Post a Comment