Saturday, 19 March 2016

Cirkus Minimax 2016


Norjalaisen Cirkus Minimaxin perusti vuonna 2012 sirkustaiteilija Carl-André Hjelvik (s. 1.11.1977). Carl-André on koko ikänsä rakastanut sirkusta. Hän aloitti uransa tasapaino-artistina, nuorallakävelijänä ja jonglöörinä. Ensimmäisen kesätyöpaikkansa ihan oikeassa sirkuksessa hän sai 14-vuotiaana. Carl-André toimi telttamiehenä ja nuorallatanssijana. Vuosien mittaan ajatus omasta sirkuksesta alkoi kehittyä. Tavoitteena oli pieni sirkus hyvillä taiteilijoilla ja eläimillä. Nimeksi tuli Minimax ja tällä hetkellä se on Norjan pienin sirkus.


Alkuperäisen idean mukaisesti Cirkus Minimax on kesäisin kiertävä pieni telttasirkus loistavine artisteineen, pop corneineen ja hattaroineen. Sirkusnäytösten jälkeen perheillä on mahdollisuus kokeilla eri sirkuslajeja sirkuskoulujen tapaan ammattilaisten opastuksella. He vierailevat paljon leirintäalueilla. He ottavat myös vastaan toimeksiantoja erilaisiin tapahtumiin ympäri Norjaa.

Sirkustirehtööri Carl-André Hjelvik.

Tänä vuonna Cirkus Minimax juhlii jo viidettä kiertuevuottaan. Kiertue lähtee liikkeelle toukokuussa mukanaan akrobaatteja, tasapainotaiteilija, diabolo-artisti, koiria, klovneja, jonglööri . . . Show kestää tunnin ja sen jälkeen alkava sirkuskoulu puoli tuntia. Pääsylippujen hinnat ovat 130–160 kruunua eli euroissa 13,66–16,82. Lapset 0–2 v. ilmaiseksi jos istuvat sylissä. Lastenlipulla pääsevät 3–15 -vuotiaat.

Oliver Berdino jonglööri tulee Minimaxiin tanskalaisesta Cirkus Arenasta.

Muuten – Mistähän se johtuu, että sana sirkus on norjaksi myös sirkus, mutta kaikki norjalaiset sirkukset käyttävät ruotsinkielistä cirkus-sanaa? Samanlainen ilmiö on saksankielessä. Sana sirkus on saksaksi Zirkus, mutta kaikki saksalaiset sirkukset käyttävät englantilaista sanaa Circus? Vai olenko väärässä?

Minimaxin klovni Don Carlos Tanskasta.

Kommentit:

Samaa olen minäkin ihmetellyt. 
Peter

.

1 comment: