Tuesday, 9 September 2014

Hämeen Tivoli 1936
Hämeen Tivolin omisti Kalle Jokilampi. Hänellä oli vuonna 1936 ainakin kaksi tivoliosastoa, A ja B. Ylinnä oleva ilmoitus on A-osastosta kertova keväällä 17.4.1936. Alemmassa mainostetaan B-osastoa syksyllä 23.9.1936. Parhaimmillaan Jokilammella oli kolme tivoliosastoa. Ainakin jossakin niistä kulki mukana myös Taitotupa-niminen sirkusteltta.

Olisi mukavaa tietää mikä oli tuo: Euroopan uutuus Moottorilaivasto (kulkeva järvi), josta lähemmin on kerrottu vihkosessa"Kulkevan järven tarina", mikä tulee jaettavaksi yleisön nähtäväksi Tampereen ja lähiseudun myymälöihin ja ravintoloihin. 

Hämeen Tivolin A-osasto kertoi aikaisemmin ilmoituksessaan ilmeisesti samasta asiasta: Ohjelmassa ylimaailman uutuus, laivasto ja siirrettävä järvi.

Muuten – Keitä olivat vanhoissa tivoliteksteissä esiintyvät Anna-Liisa, Väinö, Yrjö ja Vihtori Jokilampi? Kolme ensimmäistä olivat Kallen lapsia ja tulivat tunnetuiksi surmanajajina (kuvat alhaalla). Mutta kuka oli Vihtori?

Ja vielä yksi juttu – Valto Aulamo -nimisen lahtelaispojan eli Pelle Jalin ensimmäinen taiteilijasopimus tehtiin Hämeen Tivoliin tänä samana vuonna 1936.Kommentit:

Selvisihän se Vihtorikin. Nimittäin Kallen koko nimi oli Kalle-Vihtori Jokilampi.

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: