Saturday, 5 July 2014

Sirkus Sariola 1952


Viidennettoista Olympialaiset järjestettiin Helsingissä 1952. Monet yrittäjät hieroivat käsiään ennen kisoja. Tulossa oli massoittain turisteja taskut täynnä rahaa. Monet kuitenkin pettyivät, niiden joukossa lukuisat tivolit ja sirkukset. Yksi niistä oli Olympiasirkus eli Sirkus Sariola. Matkailijoita ei viihde kiinnostanut tai heille ei jäänyt aikaa kisojen seuraamiselta. Monia sopimuksia yritettiin purkaa kesken kisojen – tuloksetta. Kisojen jälkeen päästiin taas liikkeelle ja maakunnissa kerrottiin kuinka loistava menestysohjelma Helsingissä oli ollut.

Olympiasirkuksen ohjelma oli monipuolinen ja kansainvälinen:
Warell & Dolinda – Plastista voimistelua ja teräsvaijeriesitys
Maximilian’s Merileijonat
Meteors – Ilma-akrobatiaa
Les Ikarus – Ikariset leikit
Walton & May – Trampoliininumero
Li Siau Than – Aito kiinalaisryhmä
Ussin – Arabialaisratsastusta
Hevosesitys – Cirkus Schumannin tallista
Poly Orea – 26 koiraa
Gerd Bros. – Jonglöörit
3 Scampos – Mestarikoomikot
Aulamo – Maneesiklovni

Joukkoon oli päässyt yksi suomalainenkin, mutta miksi Valto Aulamo ei käyttänyt taiteilijanimeään Pelle-Jali. Ehkä Aulamon oletettiin sointuvan eksoottisemmin ulkolaisten vieraiden suussa.

Minulla on ohjelmasta vain vähän tietoja:
Yksi taitoratsastaja Ussinin hevosista oli nimeltään Tiger. Joku artisteista oli nimeltään Kaj Alfred ”Pitkä” Fredrikssen. Miss Dolinda oli italialainen. Merileijonat kuuluivat Maximillian Naslerin perheelle. Kertokaa te lisää!


Ilmoitus Aamulehdessä 10.8.1952.
Kommentit:

Gerd Brothersista voin mainita, että ovat saksalaisia, sen aikaisen DDR:n puolelta, mutta kiersivät myös paljon lännen puolella. He ovat kuuluisia passingista, eli siitä että heiittivät toisilleen jopa 13 rengasta.
BG

.

No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti: