Sunday, 2 February 2014

Maj-Liisa


Luulen, että tuo kautsukki Maj-Liisa on Maija-Liisa Kupi. Onko näin? Hänen vanhempansa olivat akrobaattiryhmä Ilmariset eli Hjalmar ja Sylvia Hautamäki. Maija-Liisa meni naimisiin tamperelaisen muusikon Kauno Kupin kanssa.

Kommentit:

Todennäköisesti kyseessä on Maija-Liisa Kupi. Vuosi on silloin 1938 ja kuva on otettu Tallinnassa. Maija-Liisan vanhemmilla oli ensin Sirkus Kastor ja sen jälkeen Sirkus Metropol. Se myytiin latvialaisille. Jalmari Hautamäki oli viemässä telttaa Riigaan ja Maija-Liisa jäi äitinsä kanssa Tallinnaan useammaksi kuukaudeksi. He kävivät tekemässä useammassa ravintolassa "pruuvin" ja sitäkin varten piti olla kuva. Hän olisi saanut sopimuksia tallinnalaisiin ravintoloihin, mutta ei saanut jostan syystä työlupaa (olikohan ikä esteenä)? Kun he palasivat Helsinkiin, niin Maija-Liisan äiti meni ulkoministeriöön eikä lähtenyt pois ennen kuin ulkoministeri otti vastaan. Äiti oli sanonut, että kun eestiläisiä on Suomessa pilvin pimein, niin miksi hän ei saanut Tallinnaan lupaa. Siitä syntyi pienimuotoinen diplomaattinen selkkaus Viron ja Suomen välille. 
Markku A 


1 comment:

  1. Todennäköisesti kyseessä on Maija-Liisa Kupi.. Vuosi on silloin 1938 ja kuva on otettu Tallinnassa. Maija-Liisan vanhemmilla oli ensin Sirkus Kastor ja sen jälkeen Sirkus Metropol. Se myytiin latvialaisille. Jalmari Hautamäki oli viemässä telttaa Riigaan ja Maija-Liisa jäi äitinsä kanssa Tallinnaan useammaksi kuukaudeksi. He kävivät tekemässä useammassa ravintolassa "pruuvin" ja sitäkin varten piti olla kuva. Hän olisi saanut sopimuksia tallinnalaisiin ravintoloihin, mutta ei saanut jostan syystä työlupaa (olikohan ikä esteenä)?. Kun he palasivat Helsinkiin, niin Maija-Liisan äiti meni ulkoministeriöön eikä lähtenyt pois ennen kuin ulkoministeri otti vastaan. Äiti oli sanonut, että kun eestiläisiä on Suomessa pilvin pimein, niin miksi hän ei saanut Tallinnaan. Siitä syntyi pienimuotoinen diplomaattinen selkkaus Viron ja Suomen välille. Markku A

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: