Friday, 19 July 2013

Cirkus Fantastico 1993Heinäkuun 4. päivänä mainittiin Jörgen Börsch ja Cirkus Fantastico. Arkistojensa kätköistä Markku Aulanko löysi kyseisen sirkuksen ohjelmalehtinen vuodelta 1993.  Ohjelman vahvuus on kannet + 24 sivua. Koko oli A4 ja kokonaan nelivärinen ja lakatulle paperille tehty. Ilmakuvassa (alinna) näkyy hyvin pomppulinnojen sijoittelu ja osuus leirin kokonaisuudesta. Kuvassa on kymmenen varsinaista pomppulinnaa ja pari muuta puhallettavaa leikkivälinettä.

Sirkusta Jörgen Börsch veti yhdessä Kurt Sørensenin kanssa (kuva alhaalla).  Sivulla 3 on Sørensenin ja Börschin tervehdys ja lehtisen loppupäässä  esitellään kumpikin tarkemmin. Kurt vastasi taloudesta ja Jörgen markkinoinnista. Ohjelmalehtisessä oli vain neljä mainossivua, yhdessä oli mainostettu erään kustantajan harrastekirjoja, yhdessä äänentoistolaitteita, yhdessä koiranruokaa  ja  takakansi oli varattu kissanruokamainokselle. Siinä mainostettiin Cats-nimistä kissanruokaa.  Yksi aukeama oli varattu pomppulinnakaupungin esittelylle. Kissanruokafirman osuus näkyi itse ohjelmassa, sillä ohjelman tirehtöörinä oli Henri Alakazam alias Henry Hermansen.  Muuten ohjelma oli varmaan pääasiassa Venäjältä  ja orkesteri nimistä päätellen Puolasta.  Neuvostoliitto oli lakannut olemasta  pari vuotta aikaisemmin ja venäläisillä taiteilijoilla oli työntöä ulkomaille edulliseen hintaan, kun Neuvostoliiton aikana sirkustoimintaa organisoinut keskusvirasto oli lakannut olemasta.

Taiteilijoiden esittelyyn oli varattu 15 sivua. Orkesterissa oli kapellimestarin lisäksi 6 soittajaa. Näytöksen ohjelma oli painettu takakannen sisäsivulle, edellisellä sivulla kiitettiin yhteistyökumppaneita pitkän luettelon mukaan. Nimilista oli melkoinen ja tuntui varmaan mukavalta niistä, jotka saivat nimensä kiitettyjen luetteloon. Jokaisesta tuntuu hyvältä, kun häntä kiitetään. Sitä tekee yhteistyötä mielellään seuraavankin kerran. Börsch ja Sørensen  kirjoittavat kunnioittavasti yleisön suuntaan ja muistavat kiitoksella yhteistyökumppaneita. Hyvä markkinointi-idea eikä maksa mitään!

Lähde Markku AulankoKommentit:

Ihan hyvä idea kiitokset on siihen asti kun unohdat mainita jonkun joka myös kiitoksia kaipaisi. 

.

1 comment:

  1. Ihan hyvä idea kiitokset on siihen asti kun unohdat mainita jonkun joka myös kiitoksia kaipaisi.

    ReplyDelete

Lähetä kommentti: