Tuesday 2 July 2024

Miss Mae Wirth • Ihmeratsastaja • Wonder rider


Sirkuskokoelmiani tutkiessa osui silmiini mukava yhteensattuma. Löysin alla näkyvän Ringling Bros and Barnum & Bailey -sirkuksen julisteen Mae Wirth'stä ja se näytti kovin tutulta. Aika nopeasti löysin arkistostani melkein samanlaisen kuvan. Yhdennäköisyys oli vahva ja sirkustaiteilijan nimikin oli melkein sama. Etunimessä pieni vivahde-ero. Klovni tosin on vaihtunut toiseksi. 


Ringling Bros and Barnum & Bailey (1920-luku)
Yhdistetyt esitykset
May Wirth, kaikkien aikojen paras paljaalla selällä ratsastaja.
Suurin show maan päällä


Neiti Mae Wirth. Maailman ihmeratsastaja. Suorittaa taaksepäin, eteenpäin ja kiertäviä kuperkeikkoja nopeasti juoksevan hevosen paljaalla selällä. Korkeatasoista kauneutta, armoa, taitoa ja rohkeutta, joka näkyy hänen jokaisessa merkittävässä suorituksessaan.


Yksi kaikkien aikojen suurimmista hevosakrobaateista May Emmeline Wirth (6.6.1894-18.10.1978) syntyi Bundabergissa Queenslandissa Australiassa Mauritiukselta kotoisin olevan sirkustaiteilijan John Edward Zingan tyttärenä. Wirth Bros. Circuksessa hän oppi ratsastustaitoja. Kymmenenvuotiaana hän oli jo todellinen temppuratsastaja. Jäätyään eläkkeelle aktiivisesta ratsastuksesta vuonna 1937 May matkusti usein aviomiehensä kanssa järjestämässä sirkusesityksiä ympäri Yhdysvaltoja. Vuonna 1956 he muuttivat Long Islandin kodistaan ​​Fort Lauderdaleen Floridaan. May sai amerikkalaisen sirkusmaailman korkeimman kunnian, kun hänet valittiin Circus Hall of Fameen 1964.