Friday 19 April 2019

20.4.2019 • 10. Maailman sirkuspaivä • 10th World Circus Day

 
Huomenna kaikki maailman sirkukset juhlivat kansainvälistä juhlapäivää. Fédération Mondiale du Cirque (FMC) kertoo, että kyseessä on kymmenes Maailman Sirkuspäivä. Järjestön nettisivuilla voit seurata mitä kaikkea maailmalla tapahtuu huomenna.


Oikeastaan kaikki alkoi jo vuonna 2008, kun European Circus Association (ECA) julisti Euroopan Sirkuspäivän juhlittavaksi vuosittain huhtikuun kolmantena lauantaina. ECA perustettiin vuoden 2002 alussa. ECA:n jäseneksi hyväksytään sirkusorganisaatioita EU-maista, Sveitsistä ja Norjasta. Järjestö asettaa jäsenilleen tiukat laatuvaatimukset – yli tuhannesta Euroopassa kiertävästä sirkuksesta jäseniksi on hyväksytty vain reilut 130. Mukana on myös eläinkouluttajia ja sirkustaiteilijoita. ECA on tietysti FMC:n jäsen. Sirkus Finlandia on ainoa ECA:n jäsen Suomesta.


Euroopan Sirkuspäivä muuttui pian koko maailmaa käsittäväksi. Ensimmäistä Maailman Sirkuspäivää vietettiin 17.4.2010 FMC:n kunniapresidentin, Monacon prinsessa Stephanien suojeluksessa. Ensimmäisenä vuonna käytettiin vielä Euroopan Sirkuspäivän tunnusta muuttamalla vain tekstiä. Juhlapäivän tarkoituksena on korostaa sirkustaiteen yhtenäisyyttä, rajatonta luonnetta ja pitkiä perinteitä.


.

No comments: