Wednesday, 22 February 2017

Carl Hagenbeck

Alfred Pitsch ohjaa kahta karhua ja hevosta Circus Carl Hagenbeck'ssä.

Carl Hagenbeck (10.6.1844–14.4.1913) oli saksalainen eläinkauppias ja -kouluttaja.  Hän perusti vuonna 1903 nimeään kantavan sirkuksen Carl Hagenbeck Circus. Amerikkalainen Benjamin E. Wallace (s. 1847) osti tämän sirkuksen 1907 ja liitti sen omaan 1884 perustettuun sirkukseensa. Yhdistettyjen sirkusten nimeksi tuli Hagenbeck-Wallace Circus. Siitä tuli yksi kuuluisimmista amerikkalaisista sirkuksista. Sen toiminta loppui 1938.

Leijona ja jääkarhuja Hagenbeck'n Eläintarhassa. Kouluttaja tuntematon.

Hagenbeck perusti Hampuriin myös Tierpark Hagenbeck -nimisen eläintarhan vuonna 1907. Se oli ensimmäinen eläintarha, missä eläimet eivät olleet häkeissä, vaan luonnonmukaisemmassa ympäristössä. Eläintarha toimii edelleen ja on yksi turistien suosituimmista kohteista Hampurissa. Eläintarha on 25 hehtaarin suuruinen ja siellä  on 1 850 eläintä. Sen elefanttilauma on Euroopan suurin.
Iki-ihania kyyhkysiä ohjaa Berta Andree Circus Hagenbeck'ssa.

Koko Hagenbeck-suku näyttää olleen tavalla tai toisella sirkusten ja eläinten kanssa tekemisissä. Saksalainen Gottfried Claes Carl Hagenbeck (1810–1887) oli Hagenbeckin eläinkaupan perustaja. Gottfriedin poika Carl Hagenbeck (1844–1913) oli eläinmyyjä, eläintarhan johtaja ja sirkustirehtööri. Hänen veljensä Wilhelm Hagenbeck (1850–1910) oli eläinkauppias, eläinkouluttaja ja sirkustirehtööri. Wilhelmin poika Willy Hagenbeck (1884-1965) oli sirkustirehtööri. Hagenbeckin nimi näkyi useammassakin sirkuksen nimessä, vain etunimi vaihteli.

Eläintenkouluttajien koulu. Carl Hagenbeck's Tierpark, Hamburg-Stellingen, Saksa.

Kommentit:

Millähän perusteella ensimmäisessä kuvassa oleva henkilö on nimeltään Alfred Pitsch? Löytyykö nimi jostain kirjasta? Suomessa tätä nimeä käyttänyt henkilö ei näytä kuvassa olevalta!
Markku A


.

1 comment:

  1. Millähän perusteella ensimmäisessä kuvassa oleva henkilö on nimeltään Alfred Pitsch? Löytyykö nimi jostain kirjasta? Suomessa tätä nimeä käyttänyt henkilö ei näytä kuvassa olevalta! Markku A

    ReplyDelete