Tuesday, 3 January 2017

1969 Tivoli Skandia


Vuonna 1969 toukokuussa Hyvinkäällä vieraili Suurtivoli Skandia. Yllä tätä vierailua mainostava ilmoitus, josta osa on repeytynyt pois. Paikallinen sanomalehti uutisoi vierailua näin:

Tivoli saapuu tänään Hyvinkäälle
Suomen kesä tuli kauniina ja päivänpaisteisena, mukanaan se toi myös kesäiset huvilaitokset. Maatamme kiertelevät erinimiset tivolit, jotka tuovat kyliin ja kaupunkipaikkoihin omat laitteensa, jokaisen makuun jotakin, Eräänä runsasohjelmaisimmista tivoleista saapuu Hyvinkäälle Tivoli Skandia tänään ja viipyy vielä huomisenkin päivän.
Tarjolla on Skandiassa mm. sirkus akrobaatteineen ja trapetsiohjelmineen, joista suuri osa suoritetaan hampaitten varassa. Pelle kuuluu tivoliin yhtähyvin kuin tunnettu taikurikin, Aleksander Gasso. Klassinen tanssijatar yhdessä vedenneitojen kanssa tuovat myös miehiselle silmälle katseltavaa. Jännitystä tarjoaa Onni Suuronen surmanajollaan. Ja tivoliin kuuluvat myös toinen toistaan hauskemmat pelilaitteet, joita on useita kymmeniä.
Aluelipun lunastaneiden kesken arvotaan joka ilta klo 23 kello. Tivoli on avoinna klo 18–24.

Tässä alhaalla toinen Tivoli Scandian ilmoitus. Nimi kirjoitettiin nyt c-kirjaimella. Vuosiluvusta ei ole tietoa. Ohjelmassa mainitaan Alexander Casso, Almiko, Juliska ja Cilard, Pelle-Aki, fakiiri Aranda, vedenneidot, jne.

Mutta hei – Kuka omisti Tivoli Skandian ja minä vuosina se oli toiminnassa?

Kuvalähde: © Johannes Hyvärisen aineisto / Markku Aulangon arkisto.

Kommentit:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Markku Purholta tuli vastaus kysymykseen: Ville Pellikka.
Vuosiluvut vielä puuttuu.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Löysin täältä Pekka Pekkosen jutusta kohdan, jossa kerrottiin Esko Ruukalan esiintyneen Ville Pellikan Tivolissa. Hän mainitsi usein esiintymiskumppanikseen Fakiiri Arantan. Tuossa ilmoituksessa mainitaan myös fakiiri Aranda.

Samassa jutussa kerrotaan Vilho ja Elsa Pellikan pitäneen 60-luvulla ampumatelttaa Toivo Sariolan Tivolissa. Pellikka piti myös strip tease -telttaa markkinoilla. Kuuluisin esiintyjä oli kaikkien markkinamiesten tuntema Sipriina

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

.

No comments:

Post a Comment