Monday, 19 September 2016

Lastenkulttuurikeskus Rulla • Children's Cultural Centre Rulla


Minkälaisia eläimiä Suomea on kiertänyt sirkuksen matkassa? Minkälaista oli olla sirkustaiteilijan lapsi? Millainen oli sirkustaiteilijan päiväohjelma? Lastenkulttuurikeskus Rullan valloittavassa Sirkus saapui kaupunkiin -näyttelyssä kurkistetaan 1900-luvun alussa Suomea kiertäneen kuvitteellisen sirkusseurueen elämään. Samalla pohditaan myös sitä, kuinka sirkuksen maailma on muuttunut tähän päivään tultaessa.

Näyttelyn keskuksena toimii sirkusmaneesi, jolla lapset pääsevät heittäytymään sirkuksen sankareiksi ja harjoittelemaan sirkustemppuja Katja Ranta-Penttilän suunnittelemien sirkuskorttien avulla. Tutuksi tulevat myös sirkuksen erilaiset työt ja arjen rytmi. Sirkukseen ja sirkustaiteilijoihin liittyvät mielikuvat vapaudesta ja erilaisuudesta. Sirkuksen elämä on kuitenkin ollut myös ankaraa työtä. Materiaali on etupäässä Markku Aulangon kokoelmista.

Näyttelyn on tuottanut Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Kulttuurikasvatusyksikkö Taiten ja Kulttuurikeskus Pii Poon kanssa. Ensiesiintyminen tapahtui Rullassa vuonna 2013, minkä jälkeen näyttely on kiertänyt lastenkulttuurikeskuksissa ja muissa näyttelypaikoissa ympäri Suomea. Tuhannet lapset ovat päässeet ihastumaan sirkuksen maailmaan näyttelyn avulla. Nyt sirkus palaa "kotiin" Rullaan, Finlaysoninkuja 6, joka on sen kiertueen viimeinen päätepiste. Näyttely päättyy 23.10. ja sinne on vapaa pääsy.No comments:

Post a Comment