Wednesday, 18 May 2016

Sirkus Caliba Espoossa 2016


Sirkus Caliba on perustettu 1998. Ensimmäinen kiertue lähti liikkeelle keväällä 2000. Alkuvuosien kimallus on himmentynyt. Samettia, kukkia, kristallikruunuja ja peilejä on edelleen, mutta niiden hohto on pois. Suuremman huomion vie niiden edessä seisovat artistien rekvisiitat. Aurinko paistaa silmiin lämmityslaitteen aukosta ja esiripun verhojen välistä. Mutta toisaalta – tuossa on oma viehätyksensäkin.


Sirkustirehtööri Ines Ullmann-Dimitrova toimii kuulutttajana. Tosin vuosien mukanaan tuomat maneerit äänessä ovat niin voimakkaat, että puolet puheesta jää arvailuksi. Kuuluttajan asu ei oikein stemmannut kristalleihin. Tunnelmakin kohoaisi huomattavasti, jos kuuluttaja ja maneesimiehet käyttäisivät jonkinlaisia esiintymisasuja. Nyt jokainen esiintyy missä sattuu.


Artistijoukossa taisi olla kymmenkunta henkilöä. Erityisesti mieleen jäi Borko-klovni, joka ahersi ehkä suurimman työmäärän. Yleisö pysyi hyvin hänen hanskoissaan. Toinen mieleen jäänyt taiteilija oli varsijousiampuja, jonka numero eteni vauhdilla ja rutiinilla. Kaikkien artistien numerot kärsivät melkoisesti vähäisestä valaistuksesta. Koko showssa oli runsaasti turhia pikkunumeroita pidentämässä näytösaikaa.


Caliban kuljetuskalusto ja teltta näyttivät siisteiltä. Lippujen hinnat olivat kohtuulliset 16,90–21,90. Aivan yhtä hyvin olisin hyväksynyt hinnat 17–22 euroa. Ohjelmalehteä ei sirkuksella ole. Olisi ollut mukava tietää edes artistien nimet. Normaalia kioskimyyntiä oli teltan sisällä. Kiertäviä kaupustelijoita ei osunut silmiini. Ulkona oli pikkulapsille pomppulinna. Ja kahvia sai ilmaiseksi väliajalla – kuten aina ennenkin.


.

No comments:

Post a Comment