Friday 11 December 2020

Sirkusteltan osat 1 • Circus tent parts 1


Sirkus Valentino voitaneen laskea keskisuureksi sirkukseksi. Klassiset sirkukset voi Suomessa jakaa esimerkiksi kokonsa perusteella. Suursirkuksilla on vähintään kahden tunnin ohjelma väliaikoineen, elävä orkesteri, maneesi halkaisijaltaan 13 metriä ja yli tuhannen hengen katsomo. Muut ovat keskisuuria- tai pikkusirkuksia


Sirkus Finlandian telttamiehet painavat ankkureita maahan Ylöjärvellä 2015. Ankkuri on useimmiten reilun metrin mittainen rautatanko, joka isketään maahan, niin että siitä jää näkyviin noin puolet tai kolmannes. Ankkureilla kiinnitetään maahan teltat, eläintallit, katokset yms. Niitä täytyy varoa sirkusleirissä liikkuessaan.


Finlandian mastot pystyssä Jyväskylässä 2017. Koneita ohjailee telttamestari Jimmy Johansson oikeassa reunassa. Mastot ovat sirkusteltan perusrunko. Ne kannattelevat sirkustelttaa ja niihin kiinnitetään kaikki artistien tarvitsemat laitteet ja valtaosa valoista.


Kyllä se vähän näyttääkin rätiltä tässä vaiheessa. Rätti tarkoittaa telttakangasta joka kiinnitetään mastoihin. Tässä kuvassa ollaan Kangasalla 2013.


Myrskytangoilla saadaan teltta ryhdikkääksi kestämään koviakin myrskyjä. Nykyajan uusissa teltoissa niitä ei enään tarvita. Kuva on Ylöjärvrltä 2015.


Ylöjärvellä ollaan edelleen,mutta vuonna 2018. Rondelli eli pikkutanko on rautatanko, jolla teltan liepeet saadaan nostettua sopivaan korkeuteen. Niiden varaan kiinnitetään seinäkankaat.


Kartingit ovat telineitä, joiden varaan rakennetaan amfiteatterin muotoinen nouseva katsomo eli gradenki. Kartinkien toinen pää lepää korkealla pukkien päällä. Kuva vuodelta 2018.


No comments:

Post a Comment

Lähetä kommentti. Tarkistuksen jälkeen se julkaistaan pienellä viiveellä: