Domptööri Martin Lacey jr.
European Circus Association on perustettu edistämään ja säilyttämään Euroopassa sirkuskulttuuria, joka on yksi suosituimmista elävän viihteen lajeista. Perinteinen sirkustaide on luonteeltaan täydellinen esimerkki ihmiskunnan kyvystä elää ja työskennellä yhdessä eri taustoista, kulttuureista, maantieteistä, sukupuolesta tai uskonnosta huolimatta. Nykyään yli 1 000 klassista sirkusta toimii ympäri Eurooppaa. ECA:n jäsenmäärä on vielä tänään vain reilut 130. Monet näistä sirkuksista ovat suurten, vanhojen sirkussukujen omistuksessa. Sirkustaidot ja -kyvyt siirtyvät sukupolvelta toiselle. ECA:n jäsenistössä on mukana myös eläinkouluttajia ja sirkustaiteilijoita.
Sirkus Finlandia Jyväskylässä 2019.
Euroopan Sirkusyhdistys perustettiin vuoden 2002 alussa Hollannin Sirkusyrittäjien Järjestön (Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen) ja Belgian Sirkusjohtajien Järjestön (Vereniging Belgische Circus Directeurs) aloitteesta. ECA:n jäseneksi hyväksytään sirkusorganisaatioita EU-maista, Sveitsistä ja Norjasta. Järjestö asettaa jäsenilleen tiukat laatuvaatimukset. Sirkus Finlandia on ainoa ECA:n jäsen Suomesta. ECA on tietysti Maailman Sirkusliiton (Fédération Mondiale du Cirque FMC) jäsen.
Sirkus Finlandian Maria Jernström-Bellu kuuluu ECA:n johtokuntaan.
Kaikkien ECA:n jäsenten ja hallituksen jäsenten on täytettävä nämä ehdot:
- Yrityksen oltava rekisteröity kauppakamarissa tai vastaavassa.
- Noudatettava kaikkia sovellettavia lakeja ja asetuksia, mukaan lukien lakia, verotusta, sosiaaliturvaa ja vakuutusmaksuja koskevat säännöt.
- Oltava hallussaan kaikki työntekijöille vaadittavat luvat, kuten viisumit ja työluvat, sovellettavan lain mukaisesti.
- Oltava hallussaan vaadittavat luvat ja todistukset kaikista sirkuksessa matkustavista eläimistä.
- Eläimien kanssa työskentelevien on kyettävä osoittamaan ECA:n eläinlääkintäohjeiden noudattaminen.
Saksalainen Circus Roncalli.
Vuonna 2008 ECA julisti Euroopan Sirkuspäivän juhlittavaksi vuosittain huhtikuun kolmantena lauantaina. Se muuttui pian koko maailmaa käsittäväksi. Ensimmäistä Maailman Sirkuspäivää vietettiin 17.4.2010 Maailman Sirkusliiton kunniapresidentin, Monacon prinsessa Stéphanien suojeluksessa. Ensimmäisenä vuonna käytettiin vielä Euroopan Sirkuspäivän tunnusta muuttamalla vain tekstiä. Seuraavana vuonna oli jo nykyinen tunnus käytössä. Juhlapäivän tarkoituksena on korostaa sirkustaiteen yhtenäisyyttä, rajatonta luonnetta ja pitkiä perinteitä.
Ruotsalainen Cirkus Brazil Jack.
Jozsef Richter 2018.
Ranskalainen Cirque Arlette Gruss.
Sveitsiläisen Circus Knien vapaat hevoset 2020.
.
No comments:
Post a Comment
Lähetä kommentti. Tarkistuksen jälkeen se julkaistaan pienellä viiveellä: