Wednesday 20 November 2019

2019 • Sirkus Tähti • Joulusirkus • Christmas Circus



Oli synkkä ja myrskyinen yö. Sirkus Tähti oli pystyttänyt leirinsä Helsingin Suvilahteen. Kello 17 oli jo pimeää. Katuvalot vilkuttivat vesilammikoista. Sirkustelttaa koristi komea valonauha. Teltan edessä oli ennennäkemätön pienempi etuteltta. Siitä vaan sisälle valoa kohti. Lämppäri puhkui nurkassa lisää lämpöä tuulen riepotellessa teltan liepeitä. Nenään leijaili glögin, kahvin ja pop cornin tuoksut. Piparkakkujakin oli tarjolla. Ja paikalla oli tietenkin myös joulupukki, jolle sai mennä kertomaan lahjatoiveitaan. Vaikka lunta ei näkynyt missään, niin kyllä tästä joulun tunnelmaan päästiin.

Kumpi kertoo salaisuuksia kummalle?

Etuteltassa oli ihan pikkujoulutunnelmaa.

Ohjelma kesti yli puolitoista tuntia väliaikoineen. Aika hyvin, kun artisteja oli vain viisi. Esiintyjät olivat tuttuja kesäkiertueelta. Paitsi yksi: Jey Jey Namibiasta. Hän on limbo-tanssija, kumimies ja tulennielijä. Jey Jey on notkea mies, joka puristaa itsensä läpi melkein mistä tahansa. Tulennielemisessä ihmettelin sitä, että suussa voi pitää niin kauan tulta yhtäjaksoisesti. Paras osa oli hänen limbo-tanssinsa. Sen taustalla soiva musiikki ei tule Namibiasta vaan Karibian saarilta. Limbotanssija liikkuu musiikin tahdissa, taivuttaa itseään taaksepäin ja tanssii vain jalkapohjillaan lattiaan tukeutuen vaakasuoran riman alitse koskettamatta sitä tai lattiaa. Limbo oli alun perin rituaali, jota esitettiin hautajaisissa. 1960-luvulla sitä alettiin tanssia maailmalla esiintymislavoilla yleisön viihdyttämiseksi. Tanssiin ei aina kuulu tuli. Limbo-sana on peräisin Karibian alueella puhutusta englannin murteesta; Jamaikan englannin taivuttamista merkitsevä limba juontuu englannin taipuisaa ja notkeaa merkitsevästä sanasta limber.

Jey Jey limboaa.

Lemmikkikarhu Boris ja Prof. Bluffo.

Myös Prof. Bluffolla oli uusia numeroita hänen ehtymättömästä temppuarkistostaan. Olen aina pitänyt siitä, että Bluffo ei tarvitse työssään mikrofoneja. Nyt kuitenkin mentiin rajan yli parissa kohtaa taustamusiikin viedessä voiton. Hattua nostan Bluffon fysiikalle. Aikuinen mies ja riehuu kuin teinipoika. Pelkästään rooliasujen vaihdot ainakin viisi kertaa yhdessä näytöksessa vaatisi jo minulle aika paljon lisähappea. Ehkä pii-paa -autonkin voisi soittaa valmiiksi paikalle.

Lia yläilmoissa.

Duo Foray

Joulusirkuksen kiertue 2019:
15.-24.11. HELSINKI, Suvilahti (Kaasutehtaankatu) Ma-Pe klo 18  La-Su klo 17
27.11.-01.12. PORI, Kirjurinluoto (Kapellimestarinkatu) Ke-Pe klo 18  La-Su klo 17
3.-5.12. KERAVA, Keskuskoulun kenttä (Ilmattarentie) Ti-To klo 18
7.-17.12 TUURI, Kyläkaupan kenttä (Onnentie) Ma-Pe klo 18  La-Su klo 13 ja 17
20.-22.12 VIHTI KK, K-Kaupan kenttä (Kirjavantie) Pe klo 18  La-Su klo 17

Sebastian kuolemanpyörässä.

Sirkustirehtööri Samir Abdelmeguid on Joulupukin kaveri.




.

1 comment:

Tarja said...

Aivan järkyttävän huono esitys. Reklamoimme palveluista ja sisällöstä, sirkuksen mikään meiliosoite ei toimi! Limbo kokonaisuudessaan - ei jatkoon!