Friday 22 March 2019

2019 • Sirkus Tähti


Sirkus Tähden 5-vuotisjuhlakiertueen ensi ilta on Haimoossa 5.4.2019. Tähti mainostaa täysin uutta modernia esitystekniikkaansa. Uusi äänentoistojärjestelmä sekä valotekniikka on yleisön nähtävillä ensimmäistä kertaa jo Haimoon ensi-illassa. Myös katsomo on suurentunut viime kesästä. Ohjelmakin tuntuu mielenkiintoiselta. Tämä on pakko käydä katsomassa.


Prof. Bluffo on suomalaisen sirkusviihteen elävä legenda. Pekka von Cräutlein on aina ollut energinen, idearikas ja uskalias taiteilija. Tällä artistilla on mahtava lauluääni ja soittotaitoja riittää pienen orkesterin verran.


Paul Gavoille, ranskalainen kuutiotaiteilija tekee isolla metallikehikolla melkein mitä tahansa. Pistää sen jopa palamaan. Tämän taidemuodon luokittelisin jongleeraukseksi.


Herra Koskinen on yksi Suomen tunnetuimmista taikureista ja jonglööreistä. Hänellä on hallussaan useita ennätyksiä alallaan. Tänä kesänä Lauri jongleeraa moottorisahoilla. Jännitystä luvassa siis yllin kyllin sille, joka uskaltaa pitää silmänsä auki.


Amit Kenig on syntyjään israelilainen. Hänen taidelajinsa on Staff juggling. Tuo termi ei sano minulle vielä mitään, mutta se selviää varmasti. Amit aloitti harjoittelun 13-vuotiaana. Viiden vuoden treenin jälkeen hän aloitti opiskelut ammatillisissa sirkuskouluissa Israelissa ja Ranskassa. Valmistuttuaan hän aloitti työskentelyn Kanadassa. Jongleeraus on vienyt häntä ympäri maailman.


Sampo Pellen ja Fridan esityksissä on musiikkia, tunteita, illuusioita, eläinystävä ja paljon muuta hauskaa. Ratkiriemukas pari.


Englantilainen Sebastian Foray hurjastelee kuolemanpyörän huimaavassa vauhdissa. Viime vuodelta muistamme hänet tarkkasilmäisenä veitsenheittäjänä.


Hurmaava britti Lia Foray esiintyy taidokkaasti trapetsilla korkealla kupolin alla. Uhkarohkea ja kaunis numero ei jätä ketään kylmäksi.


Taikuri Samir tuo maneesille aivan uusia silmänkääntötemppuja. Sirkustirehtööri Samir Abdelmeguid toimii itseoikeutetusti myös shown juontajana.


Tähän juttuun taisi tulla vähän liikaakin ylisanoja, mutta pian se nähdään pitävätkö ne paikkaansa.


.

No comments: