Friday 2 November 2018

2018 • Taikurin tohtorintutkinto • PhD The personal and network based expertise of professional magicians

Olli "Opa" Rissanen.

Taikuri, muusikko ja erityisluokanopettaja Opa Rissanen toimii päätoimisena tutkijana Itä-Suomen yliopistossa Savonlinnassa. Nyt hän on tohtori – ihan oikeasti. Kautta vuosisatojen monet taikurit ovat lisänneet taiteilijanimiinsä sanat tohtori ja professori. Nyt meillä on ihan virallinen taika-alan tohtori. Väitttelijä KM Olli Rissanen väitteli tohtoriksi Itä-Suomen Yliopistossa Joensuussa 26.10.2018. Väitöskirjan aihe oli Ammattitaikurin henkilökohtainen ja verkostoitunut asiantuntijuus. Rissanen osoitti kuinka ammattitaikurin moniulotteinen asiantuntijuus kehittyy tarkoituksellisen harjoittelun, hiljaisen tiedon ja oppi-isien avulla. Virallista koulutusta työhön ei ole. Väitöskirjatyö on herättänyt suurta mielenkiintoa kansainvälisesti niin tiede-, taide- kuin taikamaailmassakin. Tutkimus on ensimmäinen laatuaan maailmassa.

Vastaväittäjänä tilaisuudessa toimi (vas.) taikuri, emeritusprofessori Kettil Cedercreutz 
(University of Cincinnati) ja (kesk.) kustoksena professori Pertti Väisänen (Itä-Suomen yliopisto). 
Opa Rissanen oikealla. 

Olli "Opa" Rissanen tekee keikkaa edelleen akateemisesta arvostaan huolimatta.  Rissasen Close Up lähitaikuus ja Stand Up lavaesiintyminen ovat suosittuja. Hän on Mökkitaikurit ry:n puheenjohtaja sekä Esiintyvät Taiteilijat ry:n ja Suomen Taikurit ry:n jäsen. Taikuri ei paljasta koskaan salaisuuttaan. Sääntöön on vain yksi poikkeus: toinen taikuri. Tähän poikkeukseen pureutuu savonlinnalainen taikuri Olli Rissanen väitöstutkimuksessaan. Taikuritulokkaan täytyy ansaita kokeneempien osaajien luottamus ennen kuin salaisuuksien verhoa raotetaan.
Lisätietietoja tutkimuksesta: olli.rissanen@uef.fi.

Taikuri Luttinen iloitsi kollegan saavutuksesta. Rissanen toimi aikoinaan
Luttisen oppi-isänä.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jos alhaalla ei näy vielä kommentteja,
lähetä kommentisi klikkaamalla tuota "no comments" -sanaa!
If you do not see yet comments at the bottom,
click on the word "no comments" and submit your comments!.
.

No comments: